hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Titokban sírok az örömtől
Sorstársainak ad munkát a vállalkozó

2012. 05. 24.
Szalóki Évának, az egri Harmónia Szépségszalon ügyvezető igazgatójának gyerekkori álma vált valóra, amikor munkát tudott adni rászorulóknak. Vállalkozása jelenleg huszonnégy, fogyatékkal élő szakembernek biztosít megélhetést. A szépségszalonokat az általa létrehozott Horizont Közhasznú Alapítvány működteti. „Alapítványunk picike tőkével indult nyolc évvel ezelőtt, s ma már versenyképes környezetben is megállja a helyét" - mondta lapunknak az ügyvezető, aki egyben három gyermek büszke édesanyja - és látóképessége mindössze fél százalék.

Jelentős hátránnyal indult az életben, az orvosok nem tudtak megoldást nyújtani. Hogy lehet az, hogy most mégis embereken tud segíteni?

- Talán a helyzetemből fakadóan jött létre bennem az empátia és a vágy, hogy egészségkárosodottakon, hátrányos helyzetűeken, fogyatékosokon segítsek. Ha pedig sikerül egy ember életpályáját helyreállítanom, elégedett vagyok. Amikor például egy adott projektet ellenőriznek és az alkalmazottam az őt faggató ellenőrnek öntudatosan így nyilatkozik: „Nem volt se képzettségem, se foglalkozásom, se jövőképem, most pedig nekem való szakmával, fizetéssel járó munkával rendelkezem" - ilyenkor el kell vonulnom, hogy az örömtől kisírjam magam.

Manapság az se lebecsülendő, ha teljesen egészséges emberek megfelelő egzisztenciával rendelkeznek. Hogyan lehetséges akkor csökkent munkaképességűeknek foglalkozást biztosítania?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!