Kereső toggle

Terroristagyanús sejk magyarországi akciója

Furcsa találkozások

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Egy szaúdi sejk 475 ezer eurót utalt át a terrorcselekmény előkészítésével gyanúsított arab fogorvosnak. 

A rendőrség ezt tartja a terrorista tevékenység egyik fő bizonyítékának. A szaúdi sejk ugyanis szerepel a CIA terrorizmust támogató személyeket felsoroló listáján.

A rendőrség és a titkosszolgálatok vezetői a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt is indokolták, miért kellett az izraeli elnök látogatásával egy időben őrizetbe venni a fogorvost.

Időközben az is kiderült, hogy mind az Orbán-, mind a Medgyessy-kormány egyházügyi államtitkára találkozhatott a CIA terroristákat támogató listáján szerepelő sejkkel. Szalay István, a
Medgyessy-kormány volt egyházügyi államtitkára tavaly decemberben találkozott a szaúdi sejkként bemutatkozó arab ruhás férfival, aki azt állította, az előző kormány ígéretet tett neki egy ingyenes telekre, amelyre mecsetet építhet. Az ex-egyházügyi államtitkár a TV2 hírműsorában elmondta: az eredmény az volt, hogy olyan típusú ígéret a magyar kormányt nem köti, aminek akár csak egyoldalú elkötelezettségi része lett volna. A dolog abbamaradt, és többet nem is jelentkeztek ezzel a problémával. 

Az államtitkár hivatali elődje, Semjén Zsolt azt nyilatkozta: ő legfeljebb egy több száz fős egyházügyi konferencián lehetett egy teremben a sejkkel, de nem beszéltek. Mint a kereszténydemokrata politikus elmondta: a szaúdi igazságügyi miniszter látogatásakor a magyarországi muszlimok kértek tőle egy telket mecset és iszlám központ építése céljából, de a kérést elutasította.

Olvasson tovább: