hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Élt 51 évet

2000. 11. 25.
Egy szem lányomat megölette az egy szem unokám… vér a véremből… Istenem, miért? – kérdezi a nagymama. Az anya:  Soproni Ági, színésznő, 51 éves – akit meggyilkoltak A fia: Petróczi András, 20 éves – aki hónapok óta keresi azt a személyt, aki 8 millió forintért hajlandó lenne megölni az édesanyját A fia barátja:  H. Zsolt, 26 éves, jól szituált pizzafutár – aki a beígért összegért végül is elvállalta a gyilkosságot



"nem tudom fölfogni… hiába éltem, hiába dolgoztam… én, az anyám, az apám, a nagyapám… vége" Fotó: V. Sz.

Egyszer csak eljött a március kilencedike. A két fiatalember a budai ház felső szintjén, az anya az alsó szinten. "Most kéne megcsinálni. Megnéztem anyám naptárát, mára sincs semmi programja" – mondja a fiú a barátjának. H. Zsolt egy szál zokniban lemegy az alsó szintre, megnézi, az anya alszik-e, vagy mit csinál. Pár perc múlva azonban visszajön, nincs hozzá gyomra. Elkezdenek pálinkázni. Petróczi: "Ne hülyéskedj, gondolj a 8 millióra… igyunk még!" H. Zsolt iszik, és újból lemegy. A betonkemény hatalmas kábel – az ütleg, amellyel "indított" – már egy hete oda volt készítve. (Az anya meg is kérdezte, hogy minek ez a kábel a lakásba, kisfiam; válasz: a kóbor kutyák ellen.) Fönt a fiú fejére teszi a walkmant, hogy ne hallja a sikoltást. Lent H. Zsolt megöli barátja édesanyját, a fürdőszobába húzza. Ezután autóba ülnek, és mint a mérgezett egerek rohangálnak a városban; a fiú az anyja bankszámlájáról pénzt vesz le, tudja a kódot; majd kivesznek a videotékából egy akciófilmet. Hazamennek, isznak, megnézik a filmet, ezt követően H. Zsolt lemegy, és elvégzi a darabolást. Egy kis fűrésszel, mechanikusan, minden testrészt külön zacskóba, hátizsákba. Sokáig tart, beleizzad a munkába. A becsomagolt testrészeket már együtt teszik H. Zsolt kocsijába, együtt viszik Solymárra, ahol H. Zsolt lakik. Ott elkaparják, a szélrózsa minden irányába, a jéghideg földbe, 20 centiméter mélyen. Ezt követően tisztítószereket vesznek, és visszamennek a házba. A beleket, melyeket nem tudnak bezacskózni, odadobják a színésznő két kedvenc kutyájának – a kihallgatáskor ezt mindketten egymásra fogják –, a kutyák megeszik, de rosszul lesznek tőle. Kihányják. 



Dr. Petőfi Attila alezredes, a BRFK életvédelmi alosztályának a vezetője



– A nyomozás és a kihallgatás során fény derült-e az okokra és a miértekre?

– Van egy jó családból származó srác, a szülők elváltak, de a vagyonon – a budai ház – nem tudnak megegyezni, tizennégy év óta pereskednek. Az apa diplomata Finnországban, a gyerek 90 és 94 között ott él nála. Amit lát: sofőrös autó, repi, gondtalan elit élet. Hazajön. Az anya már tíz éve elvesztette az állását a Nemzeti Színházban, szinkronba se hívják. Napi kenyérgondjaik vannak, miközben ülnek egy 40-50 milliós házban, amibe – a gyerek szerint az anya hajthatatlansága miatt – nem tudnak "beleharapni". A gyerek – aki mellesleg feltűnően értelmes, jó megjelenésű, fogékony, három nyelven beszél (angol, finn, magyar) – a gimnázium után nem megy egyetemre. Amerikába készül, azt mondja, színésznek. Napközben a Mammutban, plázákban teng-leng, és látja a mobiltelefonos, jó autós, márkás ruhájú haverokat, a jó megjelenés? pizzafutár barátját, meg a többieket, akik jól élnek, nem úgy, mint ő. Az anyja nem tud mit kezdeni vele igazából, és ő sem az anyjával. 



Soproni Ágnes. Élt 51 évet 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!