hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jezsuiták: a globalizmus élcsapata
Ferenc pápa rendje akadálynak tekinti a nemzeti érdekeket

2019. 09. 26.
A világ első globalistái a jezsuiták voltak, és közel fél évezredes céljaik Ferenc pápa megválasztása óta a megvalósulás küszöbére jutottak– állítják az amerikai Georgetown Egyetem által kiadott könyv katolikus szerzői.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a Jézus Társasága milyen hatással van ma vagy a közeljövőben a globalizmusra. Ferenc pápasága alatt – akinek gondolkodását az ignáci spiritualitás mélyen meghatározta – láthatjuk azt, milyen erőteljesen megjelenik világméretekben a hit szolgálata és az igazságosság elősegítése” – írja Thomas Banchoff és José Casanova a The Jesuits and Globalization (A jezsuiták és a globalizmus) című kötet szerkesztői.

A téma vezető katolikus szakértői által összeállított kötet alapállítása az, hogy „a Jézus Társasága a tizenhatodik század közepén történt megalapításától kezdve szorosan összekapcsolódott a globalizmus folyamatával. A modern kor kezdeti időszakában a jezsuiták a világméretű misszióik és az általuk alapított oktatási intézményeken keresztül a globalisták pionírjai voltak. (…) Egészen az 1700-as évek közepéig egyetlen más csoport sem tett olyan sokat a globális kapcsolatokért, mint a jezsuiták, akik a folyamatos információáramlással, valamint kulturális és politikai befolyásuk révén a világ négy szegletét egyetlen, közös globális tudattá kötötték össze” – állítják a szerzők, akik szerint ez a három kontinensen, Paraguaytól Japánig végzett hatalmas munka felkeltette más, konkurens szekuláris erők ellenállását is: „Idővel a jezsuiták befolyása, kezdeményezőképessége, valamint a haladás melletti nyitott és pragmatikus kiállásuk nagy ellenállást és vitákat váltott ki. A tizennyolcadik század közepére ez oda vezetett, hogy sorra száműzték őket minden katolikus államból, míg végül a pápa a francia forradalom előtti évtizedben, 1773-ban a rendet is feloszlatta.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!