Kereső toggle

A sötétség hídverője

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Cikksorozatunk első részében bemutattuk annak a városnak a történetét, ahonnan az elmúlt száz évben Berlin egyik büszkeségének számító Pergamoni Zeusz-oltár származik. A kisázsiai Pergamont később Róma, majd a német birodalom is spirituális viszonyítási pontnak tekintette.

Pergamon szellemi, spirituális jelentőségét jól mutatja, hogy János apostol a Jelenések könyvében  úgy jellemezi, hogy ez az a hely, ahol a Sátán királyi széke van. Az apostol még azt is kijelentette, hogy az általa megnevezett Gonosznak ekkor, tehát a Kr. u. 1. század végén ez a város a lakóhelye. 

A babiloni kapcsolat

A Biblia egyértelmű tanúsága szerint e bukott természetfölötti lénynek vannak a Földön kiemelt jelentőségű tartózkodási helyei, kötődési pontjai. Az emberi civilizáció korai időszakában, már Nimród idején, az Eufrátesz menti Babilon volt egy ilyen pont, amely az Istennel szembeni lázadás központjaként szolgált.

Később, a Kr. e. 6. század elején a birodalommá növekedett Babilon volt az, amelynek királya Nabukodonozor lerombolta Jeruzsálemet, amelyről a Biblia úgy beszél mint Isten lakóhelyéről. Ugyanez a babiloni uralkodó romboltatta le a Salamon által építtetett Jeruzsálemi Templomot, amely Isten dicsőségének, a sekínának volt a tartózkodási helye. Ugyanő hurcolta fogságba Babilonba Isten választott népét, a zsidóságot.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: