hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sötétség hídverője

2019. 08. 22.
Cikksorozatunk első részében bemutattuk annak a városnak a történetét, ahonnan az elmúlt száz évben Berlin egyik büszkeségének számító Pergamoni Zeusz-oltár származik. A kisázsiai Pergamont később Róma, majd a német birodalom is spirituális viszonyítási pontnak tekintette.

Pergamon szellemi, spirituális jelentőségét jól mutatja, hogy János apostol a Jelenések könyvében  úgy jellemezi, hogy ez az a hely, ahol a Sátán királyi széke van. Az apostol még azt is kijelentette, hogy az általa megnevezett Gonosznak ekkor, tehát a Kr. u. 1. század végén ez a város a lakóhelye. 

A babiloni kapcsolat

A Biblia egyértelmű tanúsága szerint e bukott természetfölötti lénynek vannak a Földön kiemelt jelentőségű tartózkodási helyei, kötődési pontjai. Az emberi civilizáció korai időszakában, már Nimród idején, az Eufrátesz menti Babilon volt egy ilyen pont, amely az Istennel szembeni lázadás központjaként szolgált.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!