Kereső toggle

A „New Age Jézus” kampánya

Marianne Williamson, egy rendhagyó elnökjelölt-aspiráns

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A 2020-as elnökválasztás mezőnye a demokrata oldalon igencsak színes, de talán a legkülönösebb közöttük a 67 éves Marianne Williamson bestseller szerző, aki szó szerint csodákat ígér az amerikaiaknak, ha megválasztják. A jelölt portréja, aki Jézus megtestesüléseként a „szeretet forradalmát” hirdette meg.

 

Lapzártánkkor még nem ismert, hogy sikerült-e Marianne Williamsonnak kvalifikálnia magát a demokrata elnökjelölt-aspiránsok harmadik televíziós vitája mezőnyébe (ehhez három országos közvélemény-kutatásban kell legalább 2 százalék támogatottságot felmutatni – eddig egy felmérésben sikerült elérnie ezt a szintet, megelőzve olyan ismertebb politikusokat, mint Bill de Blasio New York-i polgármester, vagy Amy Klobuchar szenátor). Az első kettőn azonban részt vett, nem is eredménytelenül: a második vita után Williamson nevére kerestek rá legtöbben a Google-on és számtalan újságcikk jelent meg róla.

A liberális média szempontjából ideális jelöltről van szó: Williamson könyvei és műsorai révén már országosan ismert, nem kötődnek hozzá politikai botrányok, mivel soha nem vett részt a közéletben, női jelöltként a demokraták „progresszív szárnyának” nézeteit osztja, ráadásul a szeretet és a csodák forradalmát ígéri Amerika számára. Williamson neve itthon sem ismeretlen, tucatnyi könyve közül több – így leghíresebb műve, A csodák kora – is megjelent magyarul.

Nightclubból indult

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: