Kereső toggle

Amazon-cenzúra: melegeknek nincs visszaút?

Pedig az életformaváltás szabadsága alapvető emberi jog

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az Amazon július elején véglegesen betiltotta annak a könyvnek a forgalmazását, amely lehetségesnek mondta a homoszexuális életmód megváltoztatását. A cenzori döntést számos volt meleg őszinte vallomása cáfolja.

 

A világ legnagyobb internetes könyváruháza homoszexuális érdekvédő csoportok kérésére hivatkozott, amikor úgy döntött, hogy nem árusítja többé Dr. Joseph Nicolosi pszichológus műveit. A kritikusai által a „konverzációs terápia atyjának” nevezett orvos „bűne” csupán annyi volt, hogy lehetségesnek tartotta a nem kívánt homoszexuális vonzalom megváltoztatását.

A 2017-ben elhunyt amerikai orvos nem akart egyetlen homoszexuálist sem arra kényszeríteni, hogy akarata ellenére változtasson szexuális orientációján (amint azt a 20. század elején az úgynevezett reparatív terápia hívei külső beavatkozásokkal, időnként drasztikus műtétekkel megpróbálták), de azt állította, hogy szükséges és lehetséges korszerű terápiát nyújtani azoknak a felnőtt férfi homoszexuálisoknak, akik erre önként igényt tartanak, mert úgy érzik, hogy valódi identitásukkal és biológiai nemükkel nincs összhangban az, ahogyan élnek. (Lapunk 2017-ben közölt portrécikket Dr. Joseph Nicolosiról: Elhunyt az „ex-gay” mozgalom pionírja. Hetek, 2017. március 17.)

Nicolosi ezzel nyíltan kihívta maga ellen a szakmai elitet, hiszen szembement a tudományág megalapozójának, Sigmund Freudnak az állításával, aki a homoszexualitást megváltozhatatlan adottságnak tekintette. Freud 1935-ben ezt írta egy anyának, aki segítséget kért tőle a fia számára:

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: