hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amerikában elkészült a világ legnagyobb Biblia-múzeuma
Ahogy a nagykönyvben

2017. 11. 16.
A Capitoliumtól két sarokra lévő hatalmas, nyolcszintes és 40 ezer négyzetméter összalapterületű intézményt egy milliárdos keresztény üzletember hozta létre, 500 millió dolláros alapítói támogatással.

A Forbes magazin listáján a világ 234. leggazdagabb embere 6,3 milliárd dolláros vagyonával David Green, a Bibliamúzeum (Museum of the Bible) alapítója. A 75 éves milliárdos üzletember első generációs vállalkozó, többgenerációs lelkészcsaládból származik. Mint elmondta, szüleitől, nagyszüleitől gyermekként azt tanulta, hogy „nem kell vagyonosnak lenni ahhoz, hogy valaki adni tudjon. Adhatod az idődet, tehetségedet és a szenvedélyedet is egy nemes ügy érdekében.” David viszont az üzleti pályát választotta, mint kiderült, átütő sikerrel. Az 1970-es évek elején alapított, a Hobby Lobby nevet viselő lakberendezési áruházlánca piacvezető lett az Egyesült Államokban, ám a tulajdonos nem feledkezett el az otthon látott példáról.

„Tudtam, hogy Isten ajándékozott meg üzleti érzékkel, és ezen a képességen keresztül támogatni tudom majd a kereszténység küldetését különböző formákban. Családommal együtt hiszünk abban, amit Pál apostol írt az Újszövetségben, hogy „Isten kedveli a jókedvű adakozókat” – mondta David Green a róla készült portrécikkben.

A céget ma már a második generáció vezeti, de ugyanazzal a filozófiával. Sőt, Steve Green az árvaházak és keresztény missziók mellett egy új területet is választott a karitatív befektetések számára, amikor elhatározta, hogy létrehozza a világ legnagyobb bibliamúzeumát Washingtonban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!