Kereső toggle

Benny Hinn felesége válik

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az ismert televíziós evangélista, Benny Hinn közleményben tudatta, hogy helytállóak azok az amerikai sajtóban megjelent hírek, miszerint felesége válópert nyújtott be ellene egy kaliforniai bíróságon.

Suzanne Hinn január végén költözött külön, és február elején kezdeményezte a válópert, „kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva. A kereset nem utal arra, hogy erkölcsi kifogásokat fogalmazott volna meg férjével szemben. Benny és Suzanne Hinn több mint harminc éve házasodtak össze, és négy gyermekük van. Az evangélista közleményében hangsúlyozta, hogy előzmények nélkül, teljesen váratlanul érte a családot az asszony döntése.

Az egyik legnagyobb amerikai keresztény magazin szerkesztője szerint azonban a pünkösdi-karizmatikus prédikátorok elmúlt évekbeli sorozatos házassági válságai miatt Benny Hinntől is magyarázatot várnak a hívők. „Mivel a szolgálata nagy nyilvánosság előtt zajlik, elkerülhetetlen, hogy elmagyarázza támogatóinak, mi is történt" - nyilatkozta Lee Grady, a Charisma szerkesztője.

Bár az okokról egyik fél sem beszél, úgy tudni, a Hinn-házaspár a múltban több kritikus időszakot élt át. Benny Hinn világméretű evangelizációs körútjain évente több millió ember vett részt. Suzanne Hinn közben 2008 februárjában önálló szolgálatot indított, „Purifying Fire" (Megtisztító Tűz) néven. Számos konferencián vett részt előadóként, többek között Rick Joyner, Todd Bentley, Mahesh és Bonnie Chavda társaságában.

Az AP hírügynökség értesülése szerint Suzanne Hinn válóperes képviseletét Sorell Trope sztárügyvéd látja el, aki a közelmúltban Tiger Woods golfbajnok és Nicole Kidman színésznő ügyében is eljárt. (Hetek/AP/LA Times)

ITTASAN VEZETETT A PÜSPÖKNŐ

Lemondott a német evangélikusok vezetője, bár az egyház tanácsa teljes bizalmáról biztosította a püspököt. Az 51 éves Margot Kässmann-nál egy közlekedési szabálysértés nyomán vérében 1,54 ezrelékes, teljes vezetésképtelenséget jelentő alkoholszintet állapítottak meg. Az ügyészség ittas vezetés miatt eljárást indított az egyházi vezető ellen. A német evangélikus egyház vezetője az első női püspök a több mint 25 milliós német evangélikus egyház élén. (MTI)

VEZETŐ RABBIT VÁDOLNAK

Izraelben homoszexuális botrányba keveredett az egyik legnép-szerűbb rabbi. A vallásos-cionista mozgalom egyik vezetőjét, Mordehai Elon rabbit egy jobboldali csoport azzal vádolta meg, hogy szexuális visszaéléseket követett el a befolyása alatt álló fiatalemberek és fiatalkorú fiúk sérelmére. A Takana nevű vallásos nacionalista szervezet közleménye szerint Elon ellen 2003-ban érkeztek először bejelentések, hogy szexuálisan zaklatott diákokat. Mordehai Elon cáfolta a vádakat. (Jerusalem Post/Ynet)

Olvasson tovább: