Kereső toggle

Szabadulás a Manson-családból

Szektatagok, akiknek sikerült kitörni

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Pont 50 éve, 1969. augusztus 8-án került sor a Manson-család által elkövetett kultikus gyilkosságokra. A kultusztagok közül többeknek igazi fordulatot vett az élete, bár a többség Charles Mansonnal együtt a börtönben fejezte be földi pályafutását, vagy még büntetését tölti.

 

A követőire szinte hipnotikus hatást gyakorló Charles Manson 2017-ben, 83 évesen halt meg a kaliforniai bakersfieldi kórházban. Követői közül azok, akikkel együtt követte el a gyilkosságokat, illetve azok, akik az ő utasítására öltek, még mindig börtönben vannak – átlagosan 18-20 elutasított kegyelmi kérelemmel fejenként.

A Manson-kultusz követői szemében vezérük Jézus Krisztus második eljövetelének számított, ezért teljes odaadással követték és szolgálták – gyilkosságokkal, prostitúcióval, rablással, hitelkártyacsalással, okirat-hamisítással és betörésekkel. Elfogásuk után a bírósági eljárás során a „Család” tagjai 35 ember meggyilkolását vallották be, akiknek a testét a sivatagban ásták el. Többet a mai napig sem találtak meg.

Manson hipnotikus erővel láncolta magához híveit, akik még arra is képesek voltak, hogy gépkarabélyokkal felfegyverezve megpróbálják kiszabadítani a börtönből – hogy aztán maguk is börtönbe kerüljenek az akció miatt. Manson maga a Beatles megszállottja volt a brit zenekar Fehér Album (The White Album) című lemeze ihlette azt a kultuszt, amitől a végén a gyilkosságokig jutottak. Manson szerint a Beatles ezen az albumon előre megjósolta a feketék lázadását a faji szegregáció ellen, viszont az üzenet kódolva van a szövegekben, és azt csak a „Család”, a kiválasztottak tudják értelmezni.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: