Kereső toggle

Aszkétákból partiarcok

Amikor az élsportolók kieresztik a gőzt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Meztelenkedés a liftben, szétzúzott, összehányt hotelszoba és felfokozott szexuális aktivitás – általánosítani ugyan nem lehet, de az úszóvilágot belülről ismerők szerint élsportolóink között nem egyediek ezek a jelenségek egy-egy „levezetés” során.

 

Történelmi sikert értek el a magyar úszók a kvangdzsui világbajnokságon, négy versenyzőnek is sikerült a dobogó legfelső fokára állni, amire a tornák történetében még nem volt példa. Rasovszky Kristóf egyből nagy meglepetést okozott azzal, hogy megszerezte a nyíltvízi szakág első magyar aranyát 5 kilométeren, majd Milák Kristóf adta át a múltnak a sokáig verhetetlennek bizonyuló csodadresszes Michael Phelps világrekordját 200 pillangón. Utána jött Kapás Boglárka, és szintén 200 pillangón mindenkit elkápráztatott a hihetetlen utolsó 50 méterével, ahol állva hagyta az addigi élmezőnyt. Hosszú Katinkát pedig nem kell bemutatni az olvasóknak, neki kétszer is nyakába akasztották a kvangdzsui úszóvébé aranyérmét. A magyar úszósport egyik legeredményesebb világbajnoksága volt ez, a sajtó teljes joggal ünnepelte is a piros-fehér-zöld lobogó alatt úszókat, ám időközben sajnos árnyékot vetett a vébételjesítményre Kenderesi Tamás koreai zaklatási botránya.

A humoros nyilatkozatai miatt is kedvelt olimpiai bronzérmes úszónak nem ez volt a legsikeresebb világtornája. De nemcsak azért, mert éremesélyei ellenére „csak” a 8. helyen ért be a 200 méteres pillangóúszásban, hanem azért is, mert a világbajnokság utolsó napján hajnalban szexuális zaklatás vádjával állította elő a dél-koreai rendőrség. Kenderesi saját bevallása szerint egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé tartva ért hozzá egy koreai táncoslány fenekéhez, amiért az „komolyan megharagudott”, és feljelentést is tett. Az ügyet a dél-koreai hatóságok maximális komolysággal kezelték, az ügyészség 700 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak – ezt Kenderesi kifizette, így haza is térhetett, ahol viszont az úszószövetség fegyelmi bizottsága elé kell majd állnia.

Szóra sem érdemes?

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: