Kereső toggle

Állami mészárszék

Ipari méretű szervkereskedelem Kínában

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Évente több tízezer embert, elsősorban üldözött személyeket, köztük keresztényeket gyilkolnak meg Kínában azért, hogy szerveiket értékesítsék – derül ki tényfeltáró kutatásokból. Gazdasági okokból alig van ország, amely elhatárolódik a brutális gyakorlattól – egyelőre Magyarország sincs közöttük.

„Miután elhangoztak a lövések, bemehettünk a területre. Egy testre mutattak, hogy az lesz az enyém. Harmincas éveiben járó férfi volt. A mellkasa jobb oldalán lőtték meg, gondolom azért, hogy ne haljon meg azonnal. Erősen vérzett, amikor felvágtam, úgyhogy élt még, de már nem volt ereje ellenállni. Miután kivettem a máját és a két veséjét, a főnökeim azt mondták, most elmehetek. Hozzátették: ma semmi sem történt” – az idézet nem egy orvosi thrillerből származik, hanem egy ujgur nemzetiségű sebészorvostól, aki a kínai Ürümcsi település kórházában dolgozott a kilencvenes évek közepén. 1995-ben azzal kereste meg két felettese, hogy lenne-e kedve valami „vad” dolgot csinálni másnap, amikor ugyan be volt osztva, de nem volt műtétje előjegyezve. Igent mondott. Másnap autókkal egy hegyvidéki területre utaztak, ahol halálraítélteket végeztek ki. Ott derült ki, hogy a feladata az egyik kivégzett személy szerveinek eltávolítása lesz. A meglőtt férfi egyébként érdekes módon – a többiekkel ellentétben – nem rabruhában volt, hanem civilben.

Atom után szervkereskedelem

Enver Tohti ma már Londonban él száműzetésben, és számos fórumon beszélt a kínai szervkereskedelmi iparról, részben saját tapasztalatai, részben a rendelkezésre álló információk alapján. A muszlimként nevelkedett, de később keresztény hitre tért orvos júliusban a Bálványosi Szabadegyetemen is vendégelőadó volt.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: