hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A női meddőség etikus orvoslása
Hormonkezelés helyett önismeret

2019. 06. 14.
Az abortusz, a hormonális fogamzásgátlás és a lombikkezelés természetes alternatíváját kínálja a FEMM Health program. Kulcsa a nők intim egészségtudatossága, miáltal eredményesebbé tehető a meddőségkezelés, esélyesebbé a természetes megtermékenyülés, és megvalósítható a természetes fogamzásgátlás biztonsága is.

Leginkább a meddőség problematikája kapcsán merül fel mind gyakrabban hazánkban is az amerikai katolikus szakorvosok által kidolgozott NaProTechnológia módszer (a szó az angol Natural Procreative Technology rövidítése). Ez a viszonylag új reprodukciós tudomány a helyes diagnosztikát és a hatékony gyógyítást helyezi fókuszba olyan, jellemzően hormonális eredetű panaszok esetén, mint a meddőség, a vetélések, a koraszülések, a gyermekágyi depresszió, a petefészekciszták vagy a legkülönfélébb menstruációs zavarok. Szakértők szerint különösen indokolt a körültekintő orvoslás manapság, amikor világszerte elterjedt a hormonzavarok fogamzásgátlókkal való tüneti kezelése vagy az IVF-kezelések (művi megtermékenyítések) futószalagszerű alkalmazása.

„Néhány évvel ezelőtt néhány vizsgálat után azt mondta nekünk több orvos, hogy nem találnak magyarázatot a gyermektelenségünkre. De ha babát szeretnénk, menjünk lombikra. Ezt több okból sem tudtuk elfogadni, ezért más megoldást kerestünk” – írja a termekenyvagy.hu portál létrehozója, Schaffler Orsolya, aki maga is megtapasztalta a NaProTechnológia hatékonyságát.  Hozzáteszi: „Nagy örömünkre néhány éve már Magyarországon is egyre többet lehet hallani erről a természetes helyreállító orvosi módszerről, amely a női szervezet által küldött »jelekre« hatványozottan odafigyel, és a női ciklussal összhangban, ezekre a biológiai »jelekre« építve diagnosztizál és gyógyít. A Natural Procreative Technology segítségével hatékonyan feltárható és kezelhető a meddőség oka, ami hozzásegíti a párt egy természetes foganáshoz.”

A módszer sikeressége a hivatkozott szakirodalom szerint – a meddőség okától függően – 40 és 80 százalék között mozog.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!