Kereső toggle

„Európa a rosszfiúkkal barátkozik!”

Netanjahu fia Budapesten szólalt föl a nyílt társadalom ellen

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet meghívására látogatott hazánkba. A Hetek részt vehetett egy szűk körű sajtóbeszélgetésen is, ahol kifejtette: Európa jórészt az olaj miatt folytat Izrael-ellenes politikát; Soros Györgyöt pedig felforgatónak tartja, aki tönkreteszi a nemzetállamokat.

Először járt Budapesten Jair Netanjahu, és szemmel láthatóan kifejezetten élvezte. Előadásában gyakorlatilag egy Izrael-párti apológiát hallhattunk, aminek fő mondanivalója, hogy miért álljunk ki a Zsidó Állam mellett. Arra kérte Magyarországot, hogy követelje: az Európai Unió fejezze be többmillió eurós támogatások folyósítását bizonyos palesztin és izraeli szervezeteknek és alapítványoknak. Kifejezte, hogy Magyarország több, mint 120 millió eurót fizet minden évben az EU-nak, amit inkább iskolákra, utakra és kórházakra kellene költeni idehaza. Ha az EU ragaszkodik hozzá, hogy ezt a pénzt mégis külföldön költsék el, Magyarországnak követelnie kellene, hogy valódi segélyként éhező, haldokló gyerekekre költsék Afrikában, vagy más háború sújtott országokban, például Kurdisztánban, Jemenben, vagy Dél-Szudánban.

Előadásában elhangzott, hogy az EU több száz radikális civil szervezetet és alapítványt finanszíroz Izraelben, amik az ország destabilizálásán dolgoznak. Ezek a szervezetek nyíltan anticionisták, zsidóellenesek, keresztényellenesek, anarchisták, és palesztinbarátok. Néhány közülük még erőszakhoz is folyamodik, és zavargásokat szít Izraelben.

Határozott álláspontja, hogy mindannyiukat Soros György támogatja. „Alig van olyan EU által támogatott Soros szervezet Izraelben, amit ne támogatna az Open Society szervezet is. A magyar embereknek tudniuk kell, hogy Soros György szervezetei egzisztenciális problémákat okoznak Izraelben, mert míg Irán és a palesztinok kívülről próbálják elpusztítani, az EU és Soros által pénzelt szervezetek de facto belülről igyekeznek ugyanerre. Éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy megfosszák Izraelt zsidó identitásától.” Netanjahu szerint az EU mintha saját gyarmataként, egy bukott, harmadik világbeli országként kezelné Izraelt.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: