Kereső toggle

„Európa a rosszfiúkkal barátkozik!”

Netanjahu fia Budapesten szólalt föl a nyílt társadalom ellen

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet meghívására látogatott hazánkba. A Hetek részt vehetett egy szűk körű sajtóbeszélgetésen is, ahol kifejtette: Európa jórészt az olaj miatt folytat Izrael-ellenes politikát; Soros Györgyöt pedig felforgatónak tartja, aki tönkreteszi a nemzetállamokat.

Először járt Budapesten Jair Netanjahu, és szemmel láthatóan kifejezetten élvezte. Előadásában gyakorlatilag egy Izrael-párti apológiát hallhattunk, aminek fő mondanivalója, hogy miért álljunk ki a Zsidó Állam mellett. Arra kérte Magyarországot, hogy követelje: az Európai Unió fejezze be többmillió eurós támogatások folyósítását bizonyos palesztin és izraeli szervezeteknek és alapítványoknak. Kifejezte, hogy Magyarország több, mint 120 millió eurót fizet minden évben az EU-nak, amit inkább iskolákra, utakra és kórházakra kellene költeni idehaza. Ha az EU ragaszkodik hozzá, hogy ezt a pénzt mégis külföldön költsék el, Magyarországnak követelnie kellene, hogy valódi segélyként éhező, haldokló gyerekekre költsék Afrikában, vagy más háború sújtott országokban, például Kurdisztánban, Jemenben, vagy Dél-Szudánban.

Előadásában elhangzott, hogy az EU több száz radikális civil szervezetet és alapítványt finanszíroz Izraelben, amik az ország destabilizálásán dolgoznak. Ezek a szervezetek nyíltan anticionisták, zsidóellenesek, keresztényellenesek, anarchisták, és palesztinbarátok. Néhány közülük még erőszakhoz is folyamodik, és zavargásokat szít Izraelben.

Határozott álláspontja, hogy mindannyiukat Soros György támogatja. „Alig van olyan EU által támogatott Soros szervezet Izraelben, amit ne támogatna az Open Society szervezet is. A magyar embereknek tudniuk kell, hogy Soros György szervezetei egzisztenciális problémákat okoznak Izraelben, mert míg Irán és a palesztinok kívülről próbálják elpusztítani, az EU és Soros által pénzelt szervezetek de facto belülről igyekeznek ugyanerre. Éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy megfosszák Izraelt zsidó identitásától.” Netanjahu szerint az EU mintha saját gyarmataként, egy bukott, harmadik világbeli országként kezelné Izraelt.

Újságírói kérdésre Netanjahu elmondta, hogy ez kívülről jövő nyomás, az izraeliek többsége nem hisz ezekben a globalista értékekben. Úgy véli, hogy külföldről erőszakolják ezeket az izraeliekre a Soros szervezetek, akik a pénz mellett ezek a szervezetek jogi védelemben is részesülnek, ezért is van akkora hatalmuk, noha a lakosság kevesebb, mint 5%-át képviselik csupán.

Ez a kitartó presszió Netanjahu szerint szép lassan átformálja a társadalmat. Az aktivista felhívta a figyelmet: ahogy Magyarország esetében, úgy Izraelben is igyekeznek elhomályosítani a szuverén határokat és a nemzeti identitást. „Ennek egyik fő eszköze a határok megnyitása. Így a magyarok és az izraeliek is seperc alatt kisebbségbe kerülhetnek saját országaikban!” Ezért int óva attól, hogy a harmadik világ előtt korlátlanul megnyissuk az ajtajainkat, mivel ez egzisztenciális fenyegetést jelent az országra nézve, és ezért szólítja föl a konzervatívokat arra, hogy egységesen lépjenek föl ez ellen.

A politikusnövendék szerint sokan gondolják úgy az EU-ban, hogy Izrael a történelem rossz oldalán áll, mert míg Európa egy globális kormányzat építésén, melyeknek mindenki hű alattvalója csak, Izrael ezzel homlokegyenest szembemegy. A zsidók 2000 éven keresztül voltak kénytelenek ország, nemzetiség, szuverenitás nélkül élni, de a teljes asszimiláció helyett visszajöttek ősi szülőföldjükre, és országot alapítottak. Mindezzel már számos évtizede demonstrálja a világnak, hogy a nemzetállamiság jó dolog, hiszen gazdaságilag, kulturálisan és minden aspektusban virágzik az ország.

Szó esett arról a csöppet sem kiegyensúlyozott kritikai hozzáállásról, amely kettős mércék alapján működik Izraellel szemben a nemzetközi, különösen európai fórumokon. Jair Netanjahu szerint ennek egyik fő oka az antiszemitizmus mellett az a berögződés, ami a 70-es évek olajválsága után beépült a nyugati politikába. Akkor bizonyos arab államok Izrael támogatása miatt rettenetesen megemelték az olajárakat (több száz százalékkal), ami súlyos gazdasági következményekkel járt. Az aktivista szerint azóta is az alacsonyabb árak reményében Izrael-ellenes politikát folytatnak annak ellenére, hogy Izrael meglepően jó viszonyba kezd lenni több arab állammal és ma aligha kerülne sor olyan zsarolásra, mint annak idején.

Emiatt lehetséges, hogy Európa mit sem törődik azzal, hogy saját egyik tagállamának egy részét, Észak-Ciprust Törökország megszállás alatt tartja, ahogy Törökország más súlyos atrocitásaival sem. „Európa régóta a világpolitika rosszfiúival próbál megbékélni, mint például Észak-Korea, Irán, Szíria, Libanon és hasonló terrorista rezsimek.”

Az ifjabb Netanjahu a talán legtöbbet támadott izraeli csoport, a vallásos zsidók védelmére is kelt. Kijelentette, hogy az ortodox polgárok többsége szereti Izraelt és büszke a hazájára, de őket is a balos média rágalmazza és állítja be bűnbaknak a társadalom szemében. Kifejezte, hogy egyre magabiztosabban zajlik a tradicionálisan vallásos közösségek integrációja a társadalomba. A hadkötelezettség kérdését nevetségesnek találja, mivel a seregnek nem feltétlenül van szüksége rájuk, inkább a baloldali pártok politikai fegyvere ez, amit az ellenük való uszításra használnak föl. Bibi fia szerint sokkal inkább a munkaerőpiaci részvételen kellene javítani a haredi zsidók részéről, de már ez a folyamat is elindult.

Bár aktuálpolitikai kérdésekre a fiú nem kívánt válaszolni (korábbi élesnyelvű megjegyzései már több diplomáciai bonyodalmat okoztak a kormányfő apukának), azt viszont kifejezte, hogy a részben brit mintára létrehozott izraeli politikai rendszer „a legrosszabb rendszer a világon. Zseninek kell lenni, mint apu, ahhoz, hogy ennyi éven át ellavírozzon valaki ebben az őrült politikai katyvaszban. Nem tudni mi várható, de a legjobban reménykedem!”

Olvasson tovább: