Kereső toggle

Bumm-bumm...

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Új, korszerű karaktergyilkos fegyver jelent meg  a kommunikáció piacán, az Ok Boomer. A kifejezés a világháború utáni gazdasági fellendülés (már ahol)  két évtizedében felnőtt nemzedék kárhoztatásának szimbóluma az utánuk következők részéről.

Az ítéletalkotás oka pedig a javak igazságtalan elosztása, az értékek felélése és a később születőkkel történő kifizettetése, bolygónk élhetetlenné tétele. Ártalmas közbeszédben fürdőző korunkban higgadt és személyeskedésmentes gondolatokkal szeretnék hozzájárulni e témához. A kamuflázs spiritualitást favorizáló, ugyanakkor az emberiség közkincsét jelentő ősi zsidó keresztény kinyilatkoztatást megvető közhangulatban csak azért is a Bibliához nyúlok segítségért. Az egoizmus féktelen tombolásának kultikus igazolást adó önmegváltó tréningek, a fitness és táplálkozástudományba csomagolt testimádat szellemi káoszában hitem szerint ma is csak a Könyvek könyve tud fényt gyújtani.

Az ószövetségi Izrael kettészakadásának előestéjén, Salamon király halála után, fiát Roboámot a megnövekedett közterhek csökkentésére kérte a nép. Ő először apja idősebb generációhoz tartozó tanácsadó testületének a véleményét kérte ki, majd saját kortársaiét. Az előbbiek szolgálatközpontú szemléletet, emberségesebb vezetési modellt javasoltak, a terhek enyhítését. Az utóbbiak viszont érzéketlenül a bekeményítés, a még nagyobb elnyomás mellett lobbiztak.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: