Kereső toggle

Szuperhősök az égből?

Az ufójelenségek és a transzhumanista jövőkép

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Furcsa „dokumentumfilm” készült az ember és a földönkívüliek állítólagos kapcsolatfelvételéről a közelmúltban. A tényeket, összeesküvés-elméleteket és az okkultizmussal határos eszméket vegyítő alkotás olyan állításokat fogalmaz meg, amelyek szerint ha a témával kapcsolatos információk birtokában lennénk, megrendülne a jelenlegi világrend. A nullponti energiarendszerek elterjedésével képessé válnánk egy „evolúciós ugrásra”, amelynek eredménye a „transzhumán”, emberfeletti ember megjelenése lenne. Azonnal kifejlesztenénk a mesterséges intelligenciát, drámaian meghosszabbítanánk az emberi életkort, a humán-gép hibridek uralkodó osztálya venné át az irányítást a bolygón, beindulna az idegen civilizációkkal való intergalaktikus kereskedelem, és így tovább. A hatalmi erőegyensúly fenntartásában érdekelt csoportok azonban ezt nagyon nem akarják - néhány a film főbb állításaiból.

Steven Greer kilencéves volt, amikor – állítása szerint – „nagyon tisztán” látott egy idegen űrhajót az égen. A világűr iránti érdeklődését a nagybátyja is motiválta, aki a NASA egyik holdra szálló egységének a tervezésével foglalkozott. „Amikor láttam ezt a földönkívüli tárgyat, egyértelműen látszott, hogy egy tökéletes korong, amit intelligensen irányítanak. Hirtelen jelent meg, majd egyszer csak eltűnt. Egyáltalán nem úgy mozgott, mint egy rendes repülőgép” – meséli Greer a Huffington Postnak adott interjújában. Innen indult az észak-karolinai Charlotte-ból származó orvos életre szóló érdeklődése az idegen civilizációk iránt.

Greer 1990-ben hozta létre a Földönkívüli Intelligencia Kutatóközpontot (Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence – CSETI). A kutatóközpont célja a civil kapcsolatfelvétel kezdeményezése földönkívüli civilizációkkal. Az ufológus ezenfelül 1993-ban alapította meg a Leleplezés Projekt (Disclosure Project) elnevezésű nonprofit szervezetet, amelynek célja a kormány által – állítólag – eltitkolt információk nyilvánosságra hozása az ufókkal és földön kívüli technológiákkal kapcsolatosan.

Steven Greer az egyik legismertebb ufológus napjainkban. Volt már Larry King riportalanya, és részt vett kongresszusi háttérmeghallgatáson is. 2001-ben a Nemzeti Sajtóklubban (National Press Club) húsz nyugalmazott légierő-, légiforgalom-irányító és titkosszolgálati tisztviselővel együtt tartott sajtótájékoztatót. Greer állítólag 120 órányi tanúvallomást gyűjtött már össze civilektől, illetve számos kormányzati és katonai alkalmazottól ufóészlelésekkel kapcsolatosan.

A most megjelent dokumentumfilm, az Unacknowledged (Amit nem ismernek el) is „leleplező” célzattal készült. A film szerint Roswellben 1947. július 8-án valóban lezuhant egy idegen űrjármű. A dokumentumfilmben több szemtanú is állítja, hogy a szerencsétlenül járt eszközben halott és még élő idegen életformákat találtak. A szemtanúk hasonló leírásokat adnak a lényekről: egy méter magasak, hatalmas szemeik voltak, és vékony kezeiken négy ujjat láttak.

Az amerikai kormány célja ezt követően az lett, hogy ezeket a szuperfejlett idegen technológiákat reprodukálni tudják. A film állítása szerint erre ma már képesek – az átlagember már nem tudná megkülönböztetni az eredeti idegen technológiát az emberek által reprodukált technológiától. Így a mostani ufóészlelések során már ilyen reprodukált járműveket látnak a szemtanúk. Az illetékesek bármikor meg tudnának rendezni egy „idegen civilizáció támadását” a Föld ellen – egy általuk fontosnak tartott cél érdekében.

A film a már jól ismert összeesküvés-elméletet ismételve kijelenti, hogy még az amerikai kormányon belül is viszonylag kevesen kapnak információkat a titkos/árnyék programokról, amelyek keretében az idegen lények látogatásaival és ezekkel a földön kívüli technológiáikkal foglalkoznak. Gyakran az amerikai elnököket se tájékoztatják, hiszen ők csupán a nemzet „ideiglenes alkalmazottai”. Ezek a fedett programok ugyanakkor évente több száz millió dolláros büdzséből gazdálkodhatnak – az amerikai költségvetésben sincsen részletezve, hogy mit takarnak a „titkos projektek”. 

Greer szerint tudatosan zajlik a közvélemény félrevezetése, az információkat kiszivárogtató emberek hiteltelenítése és megfélemlítése. Az információ ugyanis, amit megszereztek, annyira értékes katonai és innovációs szempontból, hogy az olyan „nemzeti kincs,” amit nem szándékoznak közkinccsé tenni.

Az idegenek tartanak az emberiségtől – állítja a dokumentumfilm. Az atomfegyverek kifejlesztése váltott ki fokozott érdeklődést az emberiség felé – ezáltal ugyanis már fenyegetve érzik a saját civilizációjukat. Tény, hogy az ufóészlelések egy komoly hányada atomlétesítmények közelében történt.

A dokumentumfilm igyekszik a tárgyilagosság látszatát fenntartani. Ezt szolgálja a rengeteg – általuk hitelesnek mondott – audio- és videofelvétel, illetve radarjelzés ufóészlelésekről, a régebben élt híres emberek, kormányfők ufó-beszámolói, illetve a számos, korábban magas beosztásban levő állami alkalmazott, katona nyilatkozata. A filmnek ez a része, amely a földönkívüli lények és járművek létezéséről és azok látogatásairól szól, alátámasztani látszik azt a ma már egyre szélesebb körben elfogadott álláspontot, miszerint az ufóészlelések egy kis hányada valóban hiteles – azaz bizonyos emberek (vagy akár sok ember egyszerre) észlelt különös, rendkívüli azonosítatlan repülő objektumokat.

A Greer által levont következtetések és további állítások ugyanakkor már kevéssé igazolhatóak. Ilyen egy, az amerikai kormányban működő árnyékszervezet létezése, vagy a nullponti energiahordozó rendszerek és a „reprodukált ufók” léte illetve eltitkolása. De az sem tűnik megalapozott állításnak, miszerint az ellenséges jellegű ufójelenségeket (emberek elrablása vagy állatok megcsonkítása) emberek által irányított, nem „eredeti” ufók hajtják végre; vagy hogy létezik olyan fejlett harcászati technológia, amely a célszemélyek tudatába különféle élményeket képes beprogramozni.

Greer szerint az emberiség jövőjéhez és egy rendkívüli „evolúciós ugráshoz” a kulcs az, hogy békés kapcsolatba lépjünk ezekkel a felénk barátságos lényekkel.

És itt jön be az ufológiában oly sok helyen megjelenő spirituális, okkult beütés és a New Age-tanok szerepe. Ezek szerint ugyanis egy módosított tudatállapot létrehozásával lehetséges „ráhangolódni” az idegenek frekvenciájára, és kommunikálni lehet velük.

„Tizenhét éves koromban beteg lettem, volt egy halál-közeli élményem – meséli Greer. – Megtapasztaltam, hogy az értelem, a tudat örök valóságok. Csodálatos, gyönyörű szellemi élmény volt. Ezt követően jöttem rá, hogy nem a világűr, hanem az emberi tudat és eszmélés a végső, meghódítandó világ. Elkezdtem tanulmányozni és gyakorolni a meditációt. Egyszer, Észak-Karolinában, a hegyek között meditáltam. Elképesztő megtapasztalásban volt részem, amelynek során földön kívüli életformát is láttam. Ez győzött meg arról, hogy létezik egy átjárás a gondolati szinten, hogy fel lehet velük venni a kapcsolatot.” 

Greer tehát azokhoz az ufológusokhoz tartozik, akik az emberiség potenciális megmentőit látják az idegenekben. Ők alapvetően tudományos-materialista és transzhumanista világnézeti alapokon állnak. Úgy vélik, ami számunkra megmagyarázhatatlannak vagy természetfelettinek tűnik, az egy nálunk sokkalta fejlettebb földön kívüli civilizáció képviselői számára magától értetődő, természetes. Ezek a lények ugyanis az evolúciós fejlődés olyan szintjén állnak, hogy képesek dimenzióugrásokra, teleportálásra, gondolat- és akaratátvitelre, alakváltásra és anyagátlényegítésre. Tehát egy másik világból érkező, szuperhatalmú lények – hasonlóak az ókor isteneihez, héroszaihoz, nefilimeihez. 

Ilyen lényekről a Biblia is beszél – és minden esetben negatívan. Ők a Teremtő Istennel szemben lázadó, spirituális életformák, akiktől „ember-idegen” hibridek is származtak. A valahol a Föld atmoszférája fölött elhelyezkedő „felhő-városban”, a Földön és a föld alatti szférákban egyaránt megtalálhatóak. A bibliai leírások is alátámasztják, hogy ezekkel a lényekkel az emberek esetenként találkozhatnak, illetve fel is tudják venni velük a kapcsolatot. A Szentírás azonban figyelmeztet: mivel ezek a lázadó lények szuperintelligensek, és sokkal erősebbek az embernél, a velük való kapcsolatteremtés során az ember önkéntelenül és tudatlanul gonosz céljaik eszközévé válik.

Olvasson tovább: