Kereső toggle

Szuperhősök az égből?

Az ufójelenségek és a transzhumanista jövőkép

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Furcsa „dokumentumfilm” készült az ember és a földönkívüliek állítólagos kapcsolatfelvételéről a közelmúltban. A tényeket, összeesküvés-elméleteket és az okkultizmussal határos eszméket vegyítő alkotás olyan állításokat fogalmaz meg, amelyek szerint ha a témával kapcsolatos információk birtokában lennénk, megrendülne a jelenlegi világrend. A nullponti energiarendszerek elterjedésével képessé válnánk egy „evolúciós ugrásra”, amelynek eredménye a „transzhumán”, emberfeletti ember megjelenése lenne. Azonnal kifejlesztenénk a mesterséges intelligenciát, drámaian meghosszabbítanánk az emberi életkort, a humán-gép hibridek uralkodó osztálya venné át az irányítást a bolygón, beindulna az idegen civilizációkkal való intergalaktikus kereskedelem, és így tovább. A hatalmi erőegyensúly fenntartásában érdekelt csoportok azonban ezt nagyon nem akarják - néhány a film főbb állításaiból.

Steven Greer kilencéves volt, amikor – állítása szerint – „nagyon tisztán” látott egy idegen űrhajót az égen. A világűr iránti érdeklődését a nagybátyja is motiválta, aki a NASA egyik holdra szálló egységének a tervezésével foglalkozott. „Amikor láttam ezt a földönkívüli tárgyat, egyértelműen látszott, hogy egy tökéletes korong, amit intelligensen irányítanak. Hirtelen jelent meg, majd egyszer csak eltűnt. Egyáltalán nem úgy mozgott, mint egy rendes repülőgép” – meséli Greer a Huffington Postnak adott interjújában. Innen indult az észak-karolinai Charlotte-ból származó orvos életre szóló érdeklődése az idegen civilizációk iránt.

Greer 1990-ben hozta létre a Földönkívüli Intelligencia Kutatóközpontot (Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence – CSETI). A kutatóközpont célja a civil kapcsolatfelvétel kezdeményezése földönkívüli civilizációkkal. Az ufológus ezenfelül 1993-ban alapította meg a Leleplezés Projekt (Disclosure Project) elnevezésű nonprofit szervezetet, amelynek célja a kormány által – állítólag – eltitkolt információk nyilvánosságra hozása az ufókkal és földön kívüli technológiákkal kapcsolatosan.

Steven Greer az egyik legismertebb ufológus napjainkban. Volt már Larry King riportalanya, és részt vett kongresszusi háttérmeghallgatáson is. 2001-ben a Nemzeti Sajtóklubban (National Press Club) húsz nyugalmazott légierő-, légiforgalom-irányító és titkosszolgálati tisztviselővel együtt tartott sajtótájékoztatót. Greer állítólag 120 órányi tanúvallomást gyűjtött már össze civilektől, illetve számos kormányzati és katonai alkalmazottól ufóészlelésekkel kapcsolatosan.

A most megjelent dokumentumfilm, az Unacknowledged (Amit nem ismernek el) is „leleplező” célzattal készült. A film szerint Roswellben 1947. július 8-án valóban lezuhant egy idegen űrjármű. A dokumentumfilmben több szemtanú is állítja, hogy a szerencsétlenül járt eszközben halott és még élő idegen életformákat találtak. A szemtanúk hasonló leírásokat adnak a lényekről: egy méter magasak, hatalmas szemeik voltak, és vékony kezeiken négy ujjat láttak.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.

Olvasson tovább: