Kereső toggle

Deutsch: Nem hiszek az Európai Egyesült Államokban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Február 29-én Deutsch Tamás a Diák rEPorters névre keresztelt európai uniós pályázat keretében látogatott el a Hit Gyülekezete által fenntartott Bornemisza Péter Gimnáziumba, ahol interjút adott több diákszervezetnek, és beszélgetett a The Group névre hallgató pályázó teammel is.

Deutsch Tamás rövid beszédét a Saul fia méltatásával kezdte, felidézve, hogy a főszereplővel, Röhrig Gézával anno iskolatársak voltak, majd megköszönte, hogy eljöhetett. Miután a képviselőt körbevezették az épületen, az iskola két diákja készített vele interjút az Európai Unió működéséről. Ebből kiderült: a képviselő híve az európai integrációnak, ám az unió működési problémáit szerinte orvosolni kell. Az Európai Egyesült Államok kialakulása ugyanakkor szerinte illúzió, mert az európai népeket nem lehet egybeolvasztani. Ami a britek unión belüli jövőjéről szóló népszavazást illeti, a képviselő úgy látja: az utóbbi évtizedek brit euroszkepszise valószínűleg a kilépést szorgalmazók győzelmét fogja eredményezni.

Orbán Viktor korábban elhangzott évértékelő beszéde után Deutsch Tamás kifejtette: egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy napjaink európai politikai életének legfontosabb kérdése a migráció, mely „egy teljesen új jelenség, ezért nem lehet rá a régi logika szerint reagálni”, mivel itt népvándorlásról, nem pedig a bevándorlás ismert formáiról van szó.

A teremben az interjúval párhuzamosan folyt egy kvízjáték Európa nemzeteiről, a tornateremben pedig különböző erőpróbákon mérték össze erejüket az osztályok.

Olvasson tovább: