hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aranyifjak nehéz élete
Mivé váltak a híres emberek gyermekei?

2012. 05. 04.
A híres-neves emberek élete nyilvánosság eltt zajlik, gyerekeik tettei szintén a média érdekldésének középpontjában állnak: kinek így, kinek úgy sikerül megbirkóznia a figyelemmel – vagy annak hiányával.

Alina Fernandez – Fidel Castro törvénytelen lánya. Alina anyját – Natalia Revueltát – Fidel akkor ismerte meg, amikor minden gondolatát lekötötte a kubai forradalom. A hölgy ez idő tájt még férjnél volt, de Fidel számára ez nem jelentett akadályt. Mindazonáltal a forradalmár heves fellángolása hamar elmúlt – mint ahogy általában az összes nővel kapcsolatban. Lányát csupán húszéves korában ismerte el. Alina eleinte modellként dolgozott, majd egy modellügynökség PR-igazgatója lett. 1993-ban elhagyta az országot egy hamisított spanyol útlevél segítségével, és bejárta a világot. Jelenleg Miamiban él, és saját rádióműsorát vezeti, melynek címe: Egyszerűen Alina. 1998-ban kiadták memoárjait Egy száműzött emlékei címmel, ami egy őszinte vallomás az életéről és apjával való kapcsolatáról. „Olyan sok mindent szerettem volna neki elmondani. Azt akartam, hogy adja vissza nekünk a karácsony ünnepét. És azt, hogy újra velünk éljen. De sose válaszolt a leveleimre.” Egy amerikai rendező és producer filmre készül vinni a kubai forradalmár életét, lánya szemüvegén keresztül. Az események kezdetét 1958-ra teszi, amikor Alina még kicsi lányka volt: akkor még nem értette, ki ez a láncdohányos, szakállas bácsi, aki néha meglátogatja anyját. Alinának egyébként hét testvére született, közülük csak egyet ismert el hivatalosan az apja.

Hannibál Kadhafi ritkán utazik hazájába, ha mégis hazalátogat, úgy meglapul, hogy „csendesebb a víznél és alacsonyabb a fűnél”. Európában azonban „hajtja a vére”: 2004-ben például Szardínia szigetén részegen elvesztette uralmát luxusjachtja felett, és belerohant a kikötőbe. Rómában nekirontott egy rendőrnőnek, míg a párizsi Champs-Élysées-n forgalommal szemben 100 km/órás sebességgel száguldozott, természetesen részegen. Megállás nélkül hajtott át több piros lámpás kereszteződésen, komoly balesetet okozva. Amikor megállították a rendőrök, kipattantak a testőrei  a kocsiból, és elkezdték bántalmazni a hivatalos közeget. Ekkor kizárólag diplomáciai mentességének köszönhetően úszta meg a felelősségre vonást. Néhány évvel később az Intercontinentalban fegyverrel fenyegetőzve részegen megverte terhes barátnőjét. „Ez a fiú ritka egy pszichopata, azt gondolja, joga van bármire, ami az eszébe ötlik”– vélte egy francia rendőr. Mindazonáltal Hannibál az incidens miatt bíróság elé került, amit enyhe ijedséggel és 500 dolláros büntetéssel megúszott.
Vitalina Janukovics, Viktor Janukovics ukrán elnök lánya, a legutóbbi milánói divathéten ab­ban a megtisztelő felkérésben részesült, hogy hazája legnépszerűbb divattervezőjének, Aina Gassénak a kollekcióját mutassa be, melynek fantázia­neve: „a nő, aki csak Istené”. Vitalinának ez volt az első fellépése a pódiumon, és saját bevallása szerint az utolsó is: a 27 esztendős fiatal hölgy, aki férjnél van, és két gyermek anyja, egy esküvői ruhában vonult végig a kifutón. Szereplésének elsődleges célja a jótékonyság volt: a kollekció értékesítéséből származó jövedelem egy részét árva gyermekek támogatására fordítják. Vitalina idejének nagy részét egyébként a jótékonykodás tölti ki.

Putyin családjáról, ellentétben az Egyesült Államok elnökének nyilvánosság előtt zajló életével, gyakorlatilag semmit nem tudunk. Gorbacsov szép, okos és népszerű felesége volt az egyetlen klasszikus értelemben ismert „first lady” az orosz politikában. Nyilvánvalóan egy támadási felülettel kevesebb, ha az ember a családját elrejti a nyilvánosság elől, így elkerülheti például az olyan botrányokat, mint amibe Medvegyev elnök keveredett március 8-a kapcsán: az orosz média attól volt hangos, hogy az elnök felesége és harmincfős kísérete egy teljes hétre kibérelt egy olasz ötcsillagos szállodát. A királyi nőnapi ajándék állítólag nem állami pénzből, hanem magánvagyonból került kifizetésre, mindazonáltal az elnök vagyonnyilatkozatához képest szerénytelen mértékű vakáció komoly okot adott az újságírói indiszkrécióra. Putyin, ha kell, ezt akár fenyegetés árán is, de azzal kerüli el, hogy családját teljesen elzárja a nyilvánosság elől. Feleségével csak a legritkább esetekben mutatkozik együtt, két lányát pedig jóformán nem ismeri az ország. Mindemellett a múlt héten felröppent hírek szerint Ljudmila Putyina várandós, és talán megajándékozza az elnököt egy „trónörökössel”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!