hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jézus, a palesztin?
Nemzetközi kampány a keresztény cionizmus ellen
Jézus, a palesztin?

Shutterstock/artin1

2011. 11. 24.
Az ENSZ rossz emlékű Cionizmus egyenlő rasszizmus című határozatát idézi az a befolyásos politikai és egyházi vezetők által indított mozgalom, amely szerint „a keresztény cionizmus eretnekség". A „keresztény palesztinizmus" hellyel-közzel elismeri a Biblia és az ókori zsidóság kapcsolatát, de határozottan tagadja azt, hogy az ősi földre való visszatérésre - vagyis a cionizmusra - alapuló mai Izraelnek és az ott élő zsidóságnak bármi köze lenne Isten tervéhez és ígéreteihez. Az új irányzatról a Simon Wiesenthal Központ két vezető munkatársa írt cikket a Jerusalem Postban. (2011. 11. 25.)

Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke az ENSZ közgyűlése előtt szeptemberben így érvelt: „A Szent Földről jöttem ma Önök elé, Palesztina földjéről, az isteni kijelentések és Mohammed próféta (Béke legyen vele) mennybemenetelének földjéről, és Jézus Krisztus (Béke legyen vele) szülőföldjéről, hogy szót emeljek a hazájában és a diaszpórában élő palesztinok érdekében. Azért jöttem, hogy kimondjam - 63 éves szenvedés és a most is zajló nakba (katasztrófa) után - azt, hogy elég! Itt az idő, hogy a palesztin nép szabadságot és függetlenséget nyerjen."

Nem volt véletlen mulasztás, hogy Abbász a diplomáciai világ központjában mondott beszédében a Szentföld történelméből kihagyta Ábrahámot, Mózest és Ézsaiást.

Ez a beszéd annak a szélesebb értelemben vett globális stratégiának a része volt, amely delegitimizálni akarja Izraelt. Ennek érdekében szeretnék leválasztani a keresztény támogatást a zsidó állam mellől, amelyet Abbász nem hajlandó elismerni. Ebben a kampányban

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!