hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Jobbik Magyarországa - Ahol megszűnik a demokrácia

2010. 08. 13.
Már a nemzetközi sajtó is foglalkozik a Jobbikhoz kötődő Magyar Sziget nevű szélsőjobboldali fesztivállal. A verőcei botránysorozat a Hetek munkatársait ért inzultussal kezdődött, majd három focidrukker brutális megverésével folytatódott, végül a Jobbik elnökének és egy terrorizmusért elítélt olasz újfasiszta képviselőnek a közös előadásában csúcsosodott ki. A francia közszolgálati rádió budapesti tudósítója szerint a rendezvényen olyan kijelentések hangzottak el, amelyek minden európai országban bűncselekménynek számítanak.

Mint beszámoltunk róla, lapunk munkatársait durván megalázták és megfenyegették a Magyar Sziget nevű szélsőjobboldali fesztiválon. Az újságírók a múlt hét kedden előzetes bejelentkezés után érkeztek Verőcére, az immár tizedik alkalommal megrendezett „kulturális" rendez­vénysorozatra.

Zagyva György Gyula, a rendezvény főszervezője, egyben a Jobbik parlamenti képviselője és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője karikás ostorral a kezében várta a tudósítókat, és a háromnegyedórás „interjú" során - egy zárt barakkban, két szervező jelenlétében - többször is fenyegető, megalázó kijelentésekkel illette őket. A Hetek erről szóló cikke után Zagyva közleményt adott ki, melyben azt írta, az újságírók elferdítették a valós tényeket és az elhangzottakat, ezért helyreigazítást kér a laptól és rágalmazás miatt feljelentés tesz az újságírók ellen.

A botrányos esetről szinte a teljes magyar sajtó és az országos televíziók is beszámoltak. Zagyva a Magyar Szigeten egy későbbi előadásban - ahol a Hetek tudósítói immár inkognitóban voltak jelen - elismerte, hogy nyomásgyakorlás céljából volt nála a karikás ostor, mert - elmondása szerint - eszmetársaival együtt elege lett abból, hogy a „szemét, liberális" újságírók „ellenségesen" tudósítanak a „nemzeti oldalról". Arról viszont nem beszélt, miként lehet nem fenyegetésként értelmezni az olyan kijelentéseit, mint „legszívesebben széttépnélek", „kitaposnám a beled", „lerángatnánk a gatyátok" és a többi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!