hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szexvásár Pécsett

2005. 09. 20.
Kétségkívül megosztotta a pécsieket a napokban megrendezett II. Erotic Expo. A város legnagyobb rendezvénycsarnokában kiállított "legális bordély" a pécsi polgárok egy részében masszív ellenállást váltott ki, s ezért nagyszabású tiltakozóakciót terveznek. Az amúgy magas munkanélküliséggel küzdő püspöki székhely és egyetemi város lakosainak másik része viszont úgy tűnik, jövedelmező keresletet biztosít a szervezőknek.

A pornókiállítás társszervezője, Kovács Tamás a Heteknek elmondta: noha üzleti szempontból az idei rendezvény is veszteséges volt, ez nem szegi kedvüket, hiszen az ilyen jelleg? programok véleménye szerint 3-4 évig veszteségesek, csak utána kezdenek el jövedelmezni. Kovács bevallottan csak az anyagi haszonszerzés céljából foglalkozik ezzel a témával. Erkölcsi aggályai nincsenek: nemrég nősült, az egyik jegypénztárban a felesége ült, házasságukat nem zavarja ez a rendezvény. Noha a látogatók fele (!) bement a pornószobába, Kovács felvetette, hogy ezt jövőre kihagynák, mert ez talán tényleg nem egy sportcsarnokba való. 

Megkeresésünkre Kunszt Márta, Pécs város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere a következőket nyilatkozta: az a probléma, hogy a sportcsarnok vezetése saját hatáskörben döntötte el a kérdést, és nem kérte a közgyűlés véleményét. Erkölcsi okokból szerinte ezt nem is tudnák meghiúsítani, de konzultálni fog az oktatási és sportfőosztállyal, és utána meglátja, mit lehet ez ügyben tenni.

Az expo bevételéből tavaly egymillió forint támogatást kapott a Baranya Megyei Kerpel-Frónius Ödön Gyermekkórház. Ápolási igazgatója, Betlehemné Tóth Éva aláhúzta: idén is elfogadná a pénzt, ha kapna, vagyis továbbra sem tartja etikátlannak, ha egy kórházat a szexipar finanszíroz.

Figyelemfelkeltő az a néhány mondat is, melyet az egyik pornószínésznő a helyi napilapnak nyilatkozott: "Az, hogy egyik kolléganőm kiszállt a szakmából, és az egyik kereskedelmi tévé napi sorozatában kapott szerepet, az egész pornóiparnak határozottan jót tett. Bár már előtte is érezhetően nyitottabb volt felénk a média, mint mondjuk öt éve, azóta napi szereplői vagyunk a bulvárnak. Egyébként lehet, hogy hamarosan én is kipróbálom magam valamilyen más m?fajban."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!