hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sí, turista, paradicsom
Hurrá, telelünk

2004. 12. 13.
A hegytetőn szikrázó napsütés, a pálya alján sült kolbász és forraltbor és sorbanállás nélküli lift vár. És hó, mindenütt hó, hó elejétől hó végéig, mert jobb helyeken akkor is van hó, ha nem esik. A síközpontos hóágyúval támad, a szállodás elviselhető árakkal csalogat, ellenállni nehéz. A lejtőn nincs megállás. 

Szlovákia

Bár az elmúlt hetekben pusztító tornádó után sokan aggódnak, hogy a kedvelt sícélpont, a Magas-Tátra elveszíti vonzását, Szlovákia próbálkozik megtenni mindent annak érdekében, hogy a vihar által okozott erdőpusztulás ne legyen befolyással a téli síszezonra. A helyzetet mostanra sikerült stabilizálni, és a Magas-Tátra a legtöbb helyen a megszokott színvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit. A jelentések alapján csak nagyon kevesen mondták le a szállásfoglalásukat, és sokan már ki is utaztak, bár nyilván az egész síszezon alatt komoly elhárítási munkák zajlanak majd a viharsújtotta területeken. Szlovákiában az ismertebb síterepeken a 2004/2005-ös szezonban egy napijegy átlagosan 500-600 koronába, azaz 3-4 ezer forintba kerül. A legdrágább az alacsony-tátrai Chopok-Jasna napi 690 koronával. A kisebb, kevésbé felkapott helyeken akár ennek a feléből megvehetjük a napijegyet. Egy 6 napos felnőtt síbérlet ára átlagosan 2-3 ezer SK körül van (13-19 ezer forint). A Magas-Tátrán kívül Szlovákiában még közel 60 síközpont várja a síelőket, ezek közül legkedveltebb Donovali, amely hétvégi célpontnak is kiváló: távolsága Budapesttől csupán 200 km, így akár 3 óra autózás után már a sípályákon lehetünk. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!