hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az extrém divat
beszélgetés Szentes László produkciós igazgatóval

2001. 07. 07.
A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva az idén is megrendezik a Truck-Trial elnevezés? teherautó-versenyt Pécsett. A látványos és nagy tömeget vonzó eseményre egy működő kőszénbánya külszíni fejtésében kerül sor július 7-8-án. A rendezvényről, mely az Európa-bajnoki futam része, az Eurosport is közvetítést ad. A verseny érdekességeiről beszélgettünk a magyarországi futam főszervezőjével.



Itt is a cirkuszt keresik az emberek 

– Hogyan sikerült összehozni egy ilyen rangos eseményt éppen Pécsett?

– Ez a történet tavalyelőttre nyúlik vissza, amikor a Pécs TV Kft. elkezdte a PR-tevékenységét megerősíteni. Az első partnereink egyike a Pécsi Erőm? Rt. volt. Kivittek bennünket ebbe a kőfejtésbe, megmutatták a bányát. Halmos Gábor úr, az Erőm? PR-főnöke elmondta, hogy nagyon sok támadás éri őket a bánya miatt, joggal vagy jogtalanul. Mindenesetre ők mindent megtesznek, hogy minél kisebb legyen a károsanyag-szennyezés, a porkibocsátás, de valahogy mindenki úgy könyveli el a bányát, hogy ez a város szégyene, és jó lenne tenni valamit, aminek van marketingértéke, ami emeli egy kicsit az imidzsét.

– Én nagy off-road-rajongó vagyok, nagyon szeretem ezeket az erősportokat, férfias dolognak tartom, így másnap előálltam az ötlettel, hogy ide kellene hozni egy ilyen teherautóversenyt. Ezután elkezdtünk levelezni a versenyeket lebonyolító nemzetközi szervezettel, de nem nagyon akartak velünk szóba állni, nehéz volt futamidőpontot kapni. Ha ugyanis egy ország megszerez magának egy futamidőpontot, azt nem könnyen adja vissza. Másképp pedig nem lehet bekerülni a futamhelyszínek közé. Ha van szabad időpont, akkor 4-5 ország áll érte sorba. Leírtam a jelentkező levelünkben, hogy az általunk javasolt helyszín bent van Pécsen, egy nagyváros szélén, egy jó partner, egy erőm? biztosít minden szükséges infrastruktúrát. Egyszer csak jött egy fax, hogy egy hét múlva szerdán tizenegy órakor itt van a nemzetközi főrendező, és megnézi a helyszínt. Onnantól fogva gyakorlatilag minden simán ment. 



A veszélyes sportok egyre népszerűbbek

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!