hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szép új világ
Ördögi gyűlölet a zsidók ellen

2001. 09. 17.
Tihanyi Péter interjúi

Fejtő Ferenc



Úgy veszem a történteket, mint a sorsnak egy hatalmas figyelmeztetését arra, hogy a legutolsó pillanatban az emberiség a gyűlöletre, a gyűlölködésre nemet mondjon, és hogy megtalálja a világterrorizmus gyógyszerét. E merénylet mögött ördögi gyűlölet van. Ördögi gyűlölet az amerikaiak ellen, ördögi gyűlölet a zsidók ellen, de az egész civilizáció ellen is. Azért hangsúlyoznám az ördögit, mert ahhoz, hogy ezt a merényletet ilyen pompásan meg tudják szervezni, emberfeletti tehetség kell. Amerika szuperhatalmát akarták megalázni, be akarták mutatni, bizonyítani, hogy ez a hatalmas tigris papírból van. Amerika a szíve közepére kapott egy hatalmas ütést, amitől megrogyott mind a biztonságpolitikája, mind a gazdaságpolitikája. A tőzsde megroggyanásából világválság, világdepresszió is lehet. Ennek az előzményei megvoltak, mert a depressziós hullám már elkezdődött Amerikában és egész Európában is. Ezenkívül fölkorbácsolja a nyilvánvaló bosszúvágyat, az iszlám és arabok elleni gyűlöletet, mert bosszúra van szüksége ilyenkor az emberiségnek. És hát fölkavarja az antiszemitizmust is, hiszen egy jó antiszemitában felmerül az a gondolat is, hogy ha Amerika – mint a legjobb barát – nem állt volna olyan nagyon és bátran Izrael mellett, akkor nem kapta volna ezt a hatalmas ütést. Sőt, tovább megyek, végső soron azt a következtetést is sokan levonják majd, hogy a merénylet fő felelősei mégiscsak a zsidók, mert ha ők kivonultak volna Palesztinából, akkor az Amerika elleni gyűlölet föl sem ébredt volna. Akárhogy is vélekednek, mindenképpen egy világtörténelmi fordulóponthoz érkeztünk. Vagy érkezünk perceken belül.


Népem nevében kikérem magamnak dr. Ayoud George 



Aneszteziológus, 55 éves, Szabolcs utcai kórház 



Én, mint orvos, aki életek mentésére és nem kioltására esküdtem föl, teljes mértékben, testileg-szellemileg elítélem a terrorcselekményeket. De azon nagyon meglepődtem, hogy mindezt azonnal palesztin szervezetekre hárították. Én ezt népem nevében kikérem magamnak, mivel palesztin származású vagyok. Amíg ez nincs bizonyítva, sértve érzem magam mint Magyarországon élő és dolgozó palesztin orvos, aki naponta életeket ment a műtőben színre, fajra, gazdagságra-szegénységre való tekintet nélkül. Bocsásson meg nekem a világ, de az én honfitársaim, akiket én ismerek és tisztelek, ehhez gyengék, kevesek. Ilyen apparátust, pénzt, szervezettséget mi ritkán tudunk felmutatni. Aztán ne haragudjon, de ki kérte föl Amerikát arra, hogy a világ rendőre legyen. Hozzáteszem, most Dél-Afrikában a kongresszuson nem tudták kimondani, hogy a cionizmus egyenlő a rasszizmussal, lehet, hogy ez, tehát Amerika kivonulása az ülésteremből volt az "i" betűn az utolsó pont. Persze ezt csak a merénylet közvetett okának gondolom. Az, hogy indítanak-e majd ebből egy harmadik világháborút, az csak az Egyesült Államok politikai apparátusának akaratától függ. Az Egyesült Államok akármilyen eredményt ér is el a terroristák felkutatásában, biztos vagyok benne, hogy a következő három ország egyikét: Pakisztánt, Líbiát, vagy Irakot egy hónapon belül meg fogja támadni és porig fogja rombolni. Ha akarja, fogadok magával erre. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!