hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem állítottam, hogy a parlamentben bűnözők ülnek
Tonhauser kriminológiája

1999. 09. 04.
"– Ha minden kormányváltáskor lecserélik a rendőrség vezetőit, az azt a látszatot kelti, mintha a rendőrség bizonyos pártokat szolgálna…– A politikának meg kellene határoznia, hogy a rendőrség vezetésén belül melyik az a szint, amelyet kormányváltás esetén le lehet cserélni. A többi viszont szakma, ahhoz nem szabad hozzányúlni, mert ez az állandó cserélgetés a kapitányi szintig bezárólag tönkreteszi a szakmát és a rendőrséget.– Igaz, hogy a bűnözés elérte a rendőrséget is? Most nem a zsebre büntető közlekedési rendőrökre gondolunk… – A szervezett bűnözők eleinte erőszakkal reagáltak az ellenük fellépő rendőrökre. Megfenyegették őket, sokszor fizikailag is ellenálltak. Pofára estek, mert a rendőrség általában borzasztó érzékenyen reagál ezekre a dolgokra. Még egy lapáttal rátesznek, hogy csak azért is megfogják a tettest. Elkezdik a bűnözőket vegzálni, egyre több akció van, és megbukik sok olyan bűnöző, aki soha nem bukott volna meg, csak mert valaki hülye volt, és erőszakot alkalmazott egy rendőrrel szemben. Ezért rájöttek a bűnözők, hogy ez a módszer nem jó. Akkor elkezdtek jogi eszközöket használni, az ország legjobb ügyvédeit fogadták fel. Azok törvényes vagy törvénytelen eszközökkel megpróbálták húzni, szétszabdalni a nyomozást, és minél messzebbre vinni az elkövetés időpontjától a büntetés időpontját, közben szabadlábra helyeztetni az elkövetőket. Illetőleg megakadályozni, hogy az egész elkövetői kör a rendőrség látókörébe kerüljön. Ez úgy történik, hogy egyvalaki mindent magára vállal. Az illetőt ügyvédek védik, beszélni nem engedik. Az meg sem szólal. Megéri neki, mert kint maradt társai – akiket megmentett a lebukástól – támogatják a családját, s amikor azután szabadul, nem kevés pénz a jutalma, amiért a többiek helyett is elszenvedte a rendőrségi, bírósági vegzatúrát." (Beszélgetés: Tonhauser kriminológiája)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!