Kereső toggle

Vezetők és first ladyk

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Érdekes elemezni kicsit azt is, hogy milyen a stílusa a világ legbefolyásosabb politikai vezetőinek, feleségeinek. Ebben Soós Katalin stílustanácsadó volt segítségünkre.

Angela Merkel

Mint az Európai Unió legerősebb államá-nak a vezetője, bizonyos mértékig rákényszerül, hogy férfias szabású ruhákban jelenjen meg a nyilvánosság előtt, minimalizálva a nőiességet és erősítve az erős, kompetens vezető képét, azaz a férfias jelleget. Ezért aztán többnyire ugyanazt a háromgombos, magasan zárt, kicsit hosszított fazonú blézert viseli nadrággal. Igaz, legalább 100 darab van neki belőle, mind más és másféle színben. Eléggé unalmas és jellegtelen a megjelenése, bár minden blézeréhez van külön táskája, amelyek inkább mutatnak valami változatosságot. A frizurája körülbelül 30 éve ugyan-olyan, férfiasan rövidre nyírt. Sminket nem visel.

Theresa May

Egyértelműen alkotó stílusú. Minden ruhája és blézere különleges vagy szokatlan szabásvonalú. Inkább szoknyás alkat, ritkábban visel nadrágot. Kedveli a ceruzaruha-blézer összeállítást, és sokszor öves megoldásúak a ruhadarabjai. Vonzódik a színes, mintás anyagok iránt is. Azonban hiába érdekesek vagy szokatlan vonal-vezetésűek a ruhái, sajnos ritkán előnyö-sek számára a viselt fazonok. Inkább tömzsinek vagy furcsának mutatják, valahogy nincs harmónia a megjelenésében. Ami egy alkotó stílusú hölgyet utánozhatatlanul vonzóvá tesz, hogy a különlegesség jól áll neki, a szokatlan szabások természetesnek hatnak rajta – ez hiányzik Theresa Mayből.

Melania Trump

Korábban modell volt, így karcsú, nőies alkatán szinte minden jól áll. Mióta first lady lett, megfigyelhető a stílusában egy radikális változás. Míg előzőleg a szuper-nőies, szexis, sokat sejtető és sokszor mélyen nyitott ruhákat kedvelte, most áttért a konzervatív, magasan zárt, minimális bőrfelületet mutató, inkább minimalista ruhákra. Ugyanakkor tűsarkú cipőt visel mindenhez, és a divat legfrissebb irányzatait is finoman beépíti az öltözködésébe. Szereti az öves megoldásokat. A frizurája is trendi: laza, nőies, de mindig rendezett. Többnyire előnyösen öltözik, a testalkatát finoman sejtető, testre szabott ruhákat visel. Választékos öltözködésével kifejezi a minőséget, a megbízhatóságot, az erőt és a hozzáértést – ezzel jól támogatva a férje karrierjét. Igazi divatikonná válhat, mint Jackie Kennedy a hatvanas évek elején.

Brigitte Macron

Mintha mi sem történt volna, ugyanúgy öltözik, mint a férje elnökké választása előtt. Sportos, vagány, laza, mintha csak 30 éves lenne. Nem törődve 64 évével, felveszi a miniszoknyát is. Leginkább a különféle blézerek és farmerok adják a ruhatára nagy részét. Amikor hivatalos rendezvényeken kell megjelennie, akkor a kétsoros kabátkák vagy a zipzáras ruhák a kedvencei. Sokszor visel sálat, de ékszert nem. Franciaként ez a lazaság talán megbocsátható elnökfeleségként is, bár néha sokkal alatta marad az elvárható megjelenésnek. A frizurája kicsit rendezetlen, laza, és nem dönthető el, hogy ősz vagy szőke a hajszíne.

Soós Katalin

Olvasson tovább: