hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Egyszer volt, hol nem volt…”
…volt egyszer egy „Oscar-díjas” gyermekhonlap

2014. 01. 11.
A szülők többsége rémülten és tehetetlenül nézi, ahogy az internet, a „digitális univerzum” beszippantja a gyermekeit, azt a nemzedéket, akiket már a szak­ma is „digitális zennszülötteknek” nevez. A virtuális világ mára már az egészen kicsiket sem kíméli, a kakaóbiztos óvodai gépeken rutinosan kattintgatnak az apróságok, és búgócsiga helyett az egérrel játszanak. Az Egyszervolt.hu weboldal megálmodóinak erre a jelenségre sikerült gyermek- és szülőbarát megoldást kitalálniuk.

Pintér Róbert, az Egyszervolt.hu ügyvezetője mesélt nekünk a kezdetekről, az új és még újabb ötletekről, a kutatásokról és nem utolsósorban a vállalkozás sikereiről.

– Igazából nem szakmai szándékból találtuk ki annak idején a honlapot, egyszerűen a „józan paraszti észt” követve szerettünk volna valami olyat csinálni, ami hasznos és örömteli lehet a gyerekeinknek. Merthogy az egész projektet a saját gyerekeink ihlették, és az, hogy semmi olyat nem találtunk a neten, amit szívesen mutattunk volna meg nekik. Egyszerűen akkoriban nem volt a médiában semmilyen elérhető, minőségi gyerekprogram. Az Egyszervolt.hu ily módon hiánypótló kívánt lenni. Ami miatt gyorsan el is tudtuk érni a közönséget, az többek közt az volt, hogy szinte elsőként indultunk el az interneten, és az akkor még újdonságnak számító, ám kifejezetten látványos és sokoldalú flashtechnológiát alkalmaztuk, s ez komoly lendületet adott az induláskor. Vagyis nemcsak szöveg volt képpel, hanem kisebb animációk is. Ez olyan unikumnak számított, hogy szinte azonnal elhoztunk vele egy komoly európai díjat is. A látogatottságunk azóta is folyamatosan növekszik, most naponta 20-30 ezer, havonta 350-450 ezer látogatónk van, akik egy hónap alatt átlagosan 3,5-4,5 millió oldalt töltenek le nálunk.

Mi volt a kezdetekben a „fő menü”?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!