Kereső toggle

Ahol az utazás az utashoz igazodik

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az elmúlt hónapokban több hazai és külföldi hírportál boncolgatta a témát, hogy van-e még létjogosultságuk az utazási irodáknak a mai, internet uralta világban, amikor rengetegen intézik maguk online az utazásaikat. A dilemmára a Mauri Home Center utazási iroda két munkatársával, Gáti Dimitrinával és Zaszlavik Bencével kerestük a választ.

Mi a Mauri sikerének a titka?

– Úgy gondoljuk, akkor jó egy nyaralás, ha a legkevésbé sem kell kompromisszumokat kötni vele kapcsolatban. Hadd kezdjem rögtön egy példával: egyszer egy utasunknak az volt az álma, hogy egy kéthetes kaliforniai körúton vegyen részt. Miután általában személyesen is ismerjük az adott célállomást, utasunknak azt javasoltuk, hogy utazzon inkább egy kéthetes Fly and Drive túrára lakóautóval, a családjával. Ez egy nagyon jól hangzó elképzelés, de ahhoz, hogy az utazás tényleg álommá váljon, minden apró részletet ki kellett dolgozni. A szervezésben rengeteg munka és utánajárás volt, de az utazás nagyon jól sikerült, feledhetetlen élményekben volt részük utasainknak.

Többször megbántam már, hogy bementem, amikor egy-egy utazási irodában csak a kezembe adtak egy katalógust, hogy válasszak, és ők majd lefoglalják. Nálatok ez hogy működik?

– Munkatársaink bejárták az általunk kínált úti célok többségét, megnéztük a szállásokat, kipróbáltuk a túrákat. Vagyis nálunk biztosan találsz valakit, aki első kézből ad információkat a területről, ahová utazni kívánsz. Ez a tudásunk különböztet meg minket más utazásszervezőktől, ezért dolgozunk már több mint 15 éve a vezető utazási irodák között Magyarországon. Az úti cél kiválasztásától a repülőtéri „check-in”-ig mindenben segítünk, sőt: 24 órás ügyeleti számunkon az egész út során kapcsolatba léphetsz velünk.

Mégis rengetegen szeretnék kihagyni az utazási irodákat, és az interneten próbálják meg megszervezni a saját utazásukat. 

– Az interneten valóban nagyon sok információ megtalálható, és az is igaz, hogy bármikor elérhető. Viszont a sok buktató elkerüléséhez komoly tapasztalat és szakértelem szükséges.

Milyen tipikus problémákkal találkoztatok?

– Például utasunk lefoglalta a szállását egy népszerű szállásfoglaló portálon, majd a helyszínen szembesült vele, hogy a szálloda, amit ő foglalt, fizikailag már nem létezik. Egy másik esetben ügyfelünk bejött biztosítást kötni, és megkért minket, hogy ha már itt van, nézzük meg az interneten foglalt jegyét Kanadába. Amikor láttuk, hogy jegyét az USA-n keresztül foglalta, a biztonság kedvéért megkérdeztük, hogy ESTA-ja rendben van-e? Az ügyfél kérdőn nézett ránk, mert nem tudta, és az internet nem figyelmeztette, hogy az Egyesült Államokon való átutazáshoz is belépési engedély szükséges. Szerencséjére ezt az irodánkban meg tudtuk oldani, így gond nélkül el tudott utazni. És nem egyszer találkoztunk olyan online foglalással, amelyben például az átszállásra szánt idő volt kevés, vagy az sem derült ki az ügyfél számára, hogy repteret is váltania kell.

Az utazási irodák létjogosultsága a tudatos vásárlók folyamatos növekedésének is köszönhető. Mi úgy látjuk, hogy a nálunk vásárló ügyfelek nagyon felelősen gondolkodó emberek, akik tudják, hogy bármilyen utazás komoly összegekbe kerül, ezért biztosak szeretnének lenni abban, hogy útjukat megbízható helyen fizetik be, és azt kapják a pénzükért, amit megálmodtak. Az utazási termékeink rendkívül komoly hozzáadott értéke, hogy mi fizikálisan is elérhetőek vagyunk, és nem csak virtuális világban létezünk. Meggyőződésünk, hogy egy bizalmi kapcsolatnál ez elengedhetetlen.

Milyen buktatói vannak még az olcsósításnak?

– Sajnos sokan spórolnak a betegség-, baleset- és poggyászbiztosításokon, vagy alacsonyabb szolgáltatást biztosító termékekkel próbálják helyettesíteni, holott külföldön egy kórházi kezelés akár vagyonokba is kerülhet. 

Hol keresselek benneteket, ha utazni szeretnék?

– Irodánk a XVII. kerületben, a Home Centerben található. Azért esett a Home Centerre a választás, mert nagyon könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, akik pedig autóval érkeznek, azoknak az M0-ás közelsége, valamint az ingyenes, kényelmes parkolás jelent könnyebbséget.

Olvasson tovább: