Kereső toggle

Egy festői kastély, festői birtokon…

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A német-magyar származású gróf Degenfeld család már a 19. század közepén fontos szerepet játszott Tokaj-Hegyalja életében. Első osztályú szőlőterületeiken kiváló minőségű borokat termeltek és termelnek ma is. A család múltja a kora középkori Svájcba vezet. Magyarországon és Erdélyben a 19. század elejétől találjuk meg őket.

Elsőrangú birtokaikkal fontos szerepet töltöttek be Tokaj-Hegyalja történelmében. Gróf Degenfeld Imre mint az egyik legjelentősebb tokaji birtokos alapító tagként vett részt az 1857-ben alakult Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület munkájában. A trianoni békeszerződést követően a család erdélyi és magyarországi ágra szakadt. A magyar birtokok örököse, gróf Degenfeld Sándor, a második világháború után feleségével, Bethlen Ágnes grófnővel vagyonától megfosztva Romániában élt. 1964-ben vándoroltak ki Németországba, ahol új egzisztenciát teremtettek. Leánya, Degenfeld Mária grófnő dr. Thomas Lindnerrel kötött házasságot; két gyermekük van: Caroline és Móricz.
1994-ben elhatározták, hogy követve a több mint egy évszázados hagyományt, újjáélesztik a szőlőbirtokot. A megvalósítás érdekében első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásároltak a Tokaj melletti Tarcalon. A beruházást követően 1996-ban kezdődött meg egy modern borászat felépítése Salamin Ferenc építész tervei alapján. A pince fölött elhelyezkedő egykori présházban kaptak helyet az irodák, ehhez kapcsolódó új épületrészben történik a szőlőfeldolgozás és a borászati munka.
A szőlőbirtok központi részén 2003-ban nyitotta meg kapuit Tokaj-Hegyalja első négycsillagos szállodája, az egykori vincellérképző iskola átalakítását követően, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló ****.  A 100 hektáros Gróf Degenfeld-szőlőbirtok központjában álló négycsillagos kastélyszállodában húsz kétágyas szoba és egy lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. A vendégszobák a régi idők hangulatát a jelen kényelmével ötvözve nyújtanak kellemes élményt a vendégek számára. Empire bútorzat, a kárpitok és a színek harmóniája jellemzi a vendégszobákat, melyekben minibár, műholdas televízió, telefon és internetcsatlakozás szolgálja a vendégek kényelmét.
A hatvan fő befogadására alkalmas, elegáns étterem, a parkra néző, hangulatos nyári terasz, valamint a negyvenszemélyes, egyedi hangulatú pinceborozó várja a kitűnő ételek és kiváló borok kedvelőit. A különterem biztosítja az üzleti és családi rendezvények, fogadások magas színvonalú lebonyolítását. A kastélyszálló éttermébe betérő vendégek igazi kulináris különlegességekből válogathatnak. Ínyenc konyha, a legjobb tokaji borok, egyedi italválaszték, udvarias kiszolgálás várja az idelátogatókat. A kastélyszálló konyhafőnöke a nemzetközi konyha ételeivel és helyi jellegzetességekkel kápráztatja el a vendégeket. A zavartalan pihenést a feszített víztükrű nyári medence, napozóterasz, masszázs, szauna és teniszpálya teszi teljessé. (x)

Romantikus éjszaka Tarcalon (március–április)

A csomag tartalma:
•    Egy éjszakai szállás reggelivel
•    Gyertyafényes vacsora (4 fogásos) borokkal párosítva a Kastély-szálló éttermében az érkezés napján
•    Virág és egy palack bor bekészítése a szobába
•    Fürdôköntös használata
•    Pincelátogatás a Gróf Degenfeld-pincészetben
Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják a parkolót, szobai internetet és a szaunát.

Csomagárak*
Lakosztály:
Egyágyas:     30Ű900 Ft/ fő
Kétágyas:     23Ű900 Ft/ fő
Superior szoba:
Egyágyas:     29Ű900 Ft/ fő
Kétágyas:     22Ű400 Ft/ fő
Standard room:
Egyágyas:     28Ű900 Ft/ fő
Kétágyas:     20Ű900 Ft/ fő

* A csomag ára tartalmazza az áfát és az ifát. Ajánlatunk a szabad kapacitás függvényében húsvét kivételével április 30-ig érvényes.

Így készül a tökéletes eszpresszó

1. lépés: Ôröld meg a szemes kávét!
Átlagosan 42 db tökéletesre pörkölt
kávészemre lesz szükséged. Az ujjaid között elmorzsolva a liszt és a búzadara közötti szemcsenagyság a jó. Mindig őrölj frissen!
2. lépés: Tömörítsd egyenletesen az őrölt kávét!
Adagonként 7–9 gramm kávéval dolgozz!
A szűrőkarban simítsd el, és egy határozott mozdulattal, mintegy
20 kilogrammnyi nyomással merőlegesen nyomd le a tömörítővel!
3. lépés: Azonnal főzd le a kávét!
A legideálisabb, ha 92 °C fokos vízzel, 9 bar nyomás alatt engeded le a kávét, és ha jó az őrlemény finomsága, az első kávécseppek mintegy 5 másodperc múlva jelennek meg. Egy adag eszpresszó 20-30 másodperc alatt folyjon át rajta! A végeredmény: 30 ml eszpresszó, a tetején mogyoróbarnán csillogó cremával. (Sem a kotyogó, sem a filteres kávéfőző nem alkalmas a tipikus crema elkészítésére.)
4. lépés: Teszteld le eszpresszód minőségét a cukorteszttel!
A tökéletes kávéhab, a crema kiállja a cukorpróbát: a kávé tetejére lazán elhelyezett cukorszemek a tömör kávéhab tetején maradnak, és csak néhány pillanat elteltével süllyednek el.
5. lépés: A jó tejhab készítésének fortélyai
Olyan tejet válassz, amelynek a fehérjetartalma 100 grammra vetítve meghaladja a 3 grammot. Hideg tejjel kezdd a habosítást, és a tej hőmérséklete ne menjen 60-65 °C fok fölé (a kezed nagyjából ennyit bír), mivel a tejcukor ekkor a legédesebb.
További szakmai titkokért látogass el a www.tchibo-espresso.hu
oldalra!

Olvasson tovább: