hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy festői kastély, festői birtokon…

2011. 04. 07.
A német-magyar származású gróf Degenfeld család már a 19. század közepén fontos szerepet játszott Tokaj-Hegyalja életében. Első osztályú szőlőterületeiken kiváló minőségű borokat termeltek és termelnek ma is. A család múltja a kora középkori Svájcba vezet. Magyarországon és Erdélyben a 19. század elejétől találjuk meg őket.

Elsőrangú birtokaikkal fontos szerepet töltöttek be Tokaj-Hegyalja történelmében. Gróf Degenfeld Imre mint az egyik legjelentősebb tokaji birtokos alapító tagként vett részt az 1857-ben alakult Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület munkájában. A trianoni békeszerződést követően a család erdélyi és magyarországi ágra szakadt. A magyar birtokok örököse, gróf Degenfeld Sándor, a második világháború után feleségével, Bethlen Ágnes grófnővel vagyonától megfosztva Romániában élt. 1964-ben vándoroltak ki Németországba, ahol új egzisztenciát teremtettek. Leánya, Degenfeld Mária grófnő dr. Thomas Lindnerrel kötött házasságot; két gyermekük van: Caroline és Móricz.
1994-ben elhatározták, hogy követve a több mint egy évszázados hagyományt, újjáélesztik a szőlőbirtokot. A megvalósítás érdekében első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásároltak a Tokaj melletti Tarcalon. A beruházást követően 1996-ban kezdődött meg egy modern borászat felépítése Salamin Ferenc építész tervei alapján. A pince fölött elhelyezkedő egykori présházban kaptak helyet az irodák, ehhez kapcsolódó új épületrészben történik a szőlőfeldolgozás és a borászati munka.
A szőlőbirtok központi részén 2003-ban nyitotta meg kapuit Tokaj-Hegyalja első négycsillagos szállodája, az egykori vincellérképző iskola átalakítását követően, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló ****.  A 100 hektáros Gróf Degenfeld-szőlőbirtok központjában álló négycsillagos kastélyszállodában húsz kétágyas szoba és egy lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. A vendégszobák a régi idők hangulatát a jelen kényelmével ötvözve nyújtanak kellemes élményt a vendégek számára. Empire bútorzat, a kárpitok és a színek harmóniája jellemzi a vendégszobákat, melyekben minibár, műholdas televízió, telefon és internetcsatlakozás szolgálja a vendégek kényelmét.
A hatvan fő befogadására alkalmas, elegáns étterem, a parkra néző, hangulatos nyári terasz, valamint a negyvenszemélyes, egyedi hangulatú pinceborozó várja a kitűnő ételek és kiváló borok kedvelőit. A különterem biztosítja az üzleti és családi rendezvények, fogadások magas színvonalú lebonyolítását. A kastélyszálló éttermébe betérő vendégek igazi kulináris különlegességekből válogathatnak. Ínyenc konyha, a legjobb tokaji borok, egyedi italválaszték, udvarias kiszolgálás várja az idelátogatókat. A kastélyszálló konyhafőnöke a nemzetközi konyha ételeivel és helyi jellegzetességekkel kápráztatja el a vendégeket. A zavartalan pihenést a feszített víztükrű nyári medence, napozóterasz, masszázs, szauna és teniszpálya teszi teljessé. (x)

Romantikus éjszaka Tarcalon (március–április)

A csomag tartalma:
•    Egy éjszakai szállás reggelivel
•    Gyertyafényes vacsora (4 fogásos) borokkal párosítva a Kastély­-szálló éttermében az érkezés napján
•    Virág és egy palack bor bekészítése a szobába
•    Fürdôköntös használata
•    Pincelátogatás a Gróf Degenfeld-pincészetben
Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják a parkolót, szobai internetet és a szaunát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!