Kereső toggle

Kamera Hungária

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Big Brother-szereplők lehetünk tudtunkon kívül? Ennek veszélyét firtatva rendezett október 20-án demonstrációt a Társaság a Szabadságjogokért a budapesti Westend Bevásárlóközpont előtt. A meghökkentő esemény során átlátszó próbafülkékben öltöztek az aktivisták, bemutatva: mi látható a fülkék kamerázása esetén. Földes Ádám, a szervezet jogásza a Heteknek azt a felvilágosítást adta, hogy két ilyen esetről tudnak, egy konditerem öltözője és egy szórakozóhely mosdója alkalmazott kameratechnikát. A kiindulópont, amire a figyelmet is fel szeretnék hívni, a hibás "vagyonőrtörvény", melyet az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősített. 

Szövényi György, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara felügyelőbizottságának elnöke szerint ok nélküli a riadalom. "Eddig sem volt gyakorlat az intim leselkedés" – állította lapunknak. 

A Mammut Bevásárlóközpont illetékese hasonlóképpen nyilatkozott, az Árkád Üzletközpont üzemeltetési igazgatója viszont arrogáns hangnemben zárkózott el a kérdéstől: "A vásárlónak semmi köze hozzá, hogy működik-e kamera az áruházban, vagy akár a próbafülkékben."

Olvasson tovább: