hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Öröm nincs, csak kimerülés
Diákok a magyar oktatásról

2019. 09. 26.
10 gyerekből 9-nek nem öröm a tanulás – többek között ez derül ki abból a felmérésből, amelyben diákok ezreit kérdezték meg arról, milyen ma gyereknek lenni Magyarországon. A gyerekek minőségibb oktatást, használható tudást, és több beleszólást szeretnének az őket érintő döntésekbe.

„A magyar oktatási rendszer borzalmas. 50 százaléka a tananyagnak teljesen felesleges, nem hagynak minket elmélyedni abban, amivel tényleg foglalkozni szeretnénk.”

„Brutálisan magas óraszámok a gimnáziumban, amik mellett nem lehet csak kimerülésig tenni bármit is. (…) Biztos van megoldás arra, hogy reggel, amikor megyek iskolába, és este, amikor haza, ne halálfáradt embereket lássak.”

„Jobb lenne, ha az iskolák nagyobb hangsúlyt fektetnének a diákok mentális állapotára. (…) Nagyon sok gyerek szorongó, sokuk alacsony önértékeléssel és önbizalommal bír. Az iskolapszichológus gyakrabban beszélgethetne a gyerekekkel, hisz’ mint érintett, tudom, hogy nehéz egy idegenhez odamenni és segítséget kérni.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!