Kereső toggle

Öröm nincs, csak kimerülés

Diákok a magyar oktatásról

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

10 gyerekből 9-nek nem öröm a tanulás – többek között ez derül ki abból a felmérésből, amelyben diákok ezreit kérdezték meg arról, milyen ma gyereknek lenni Magyarországon. A gyerekek minőségibb oktatást, használható tudást, és több beleszólást szeretnének az őket érintő döntésekbe.

„A magyar oktatási rendszer borzalmas. 50 százaléka a tananyagnak teljesen felesleges, nem hagynak minket elmélyedni abban, amivel tényleg foglalkozni szeretnénk.”

„Brutálisan magas óraszámok a gimnáziumban, amik mellett nem lehet csak kimerülésig tenni bármit is. (…) Biztos van megoldás arra, hogy reggel, amikor megyek iskolába, és este, amikor haza, ne halálfáradt embereket lássak.”

„Jobb lenne, ha az iskolák nagyobb hangsúlyt fektetnének a diákok mentális állapotára. (…) Nagyon sok gyerek szorongó, sokuk alacsony önértékeléssel és önbizalommal bír. Az iskolapszichológus gyakrabban beszélgethetne a gyerekekkel, hisz’ mint érintett, tudom, hogy nehéz egy idegenhez odamenni és segítséget kérni.”

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: