Kereső toggle

Stadionstoptól a feltételes támogatásig

Baji Balázs szerint az atlétikai stadionnal mindenki nyer

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A magyar atlétika az ötödik legeredményesebb sportág Magyarországon, mégsincs olyan központja, amely segíthetné a továbblépést. Pedig egy ilyen stadion nemcsak az élsportnak, hanem a tömegsportnak is lökést adhatna – mondta a Heteknek Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó.

A helyszínen kísérte figyelemmel az atlétikai stadion támogatásáról szóló vitát a Fővárosi Közgyűlésben. Lehet azt mondani, hogy elhárult minden akadály a stadionépítés és az atlétikai világbajnokság elől? 

– Nem tudom pontosan megítélni, egyelőre elhárulni tűnnek az akadályok, de nyilván még a fővárosi önkormányzat, illetve a kormány között szükség van egy végleges megegyezésre, és ezt hivatalos formába kell önteni, hogy mindenki győztesen jöjjön ki ebből a szituációból. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a fővárosi közgyűlés egyhangú döntése az atlétikai stadion támogatása kapcsán nagyon jó lépés abba az irányba, hogy ez meg is valósuljon. Örültem, hogy végül egy pártpolitikán átívelő egyetértést eredményezett ez a nagyon kulturált és sok érdeket felvonultató vita. Összességében bizakodó vagyok.

Nagy utat járt be Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere attól kezdve, hogy „luxus megépíteni egy olyan stadiont, amelyet szinte senki nem látogat majd a világverseny után”. Mit gondol, hogy jutottunk el a stadionstoptól a közgyűlési támogatásig?

– A politikai egyeztetések kulisszái mögé én nem láttam be, az atlétikai pályán csinálom a dolgomat, illetve a közösségi médiában próbáltam felkarolni egy kicsit ezt a kezdeményezést. Ugyanakkor vélhetően az eddigi ellenzők is megtapasztalták, hogy mekkora a támogatottsága ennek a világbajnokságnak, illetve elindult egy olyanfajta párbeszéd, amelyben elmondhatjuk, hogy nem egy olyan stadionépítésről van itt szó, ami a politikai életben szitokszóvá vált, és sokakban negatív érzéseket szül. Valóban egy olyan sportkomplexum valósulhat meg, ami fenntartható, és nemcsak az élsport, hanem a tömegsport számára is elérhető.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: