Kereső toggle

A gépezet áldozata

Egy igazságtalan büntetés történte

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hatóságok szerint Roszkos Károly 2016 februárjában díjfizetés nélkül parkolt autójával. Mivel utólag sem rendezte a tartozást, a gépezet beindult: a végrehajtó a napokban emelt le 73 ezer forintot a számlájáról, hogy aztán majd néhány hónap alatt lenullázza a mostanra 180 ezer forintra duzzadt hátralékot. A férfi azonban sosem parkolt az adott helyen, ugyanis abban az időszakban éppen haldoklott.

 

Botrányos parkolási visszaélésektől hangos a közélet hetek óta. Átláthatatlan hátterű cégek tesznek zsebre milliárdokat bizonyos fővárosi kerületekben, miközben a lakosság semmit nem lát viszont az órákba bedobott pénzből. Van ahol veszteséges a parkolás, van ahol nyereséges – csak éppen nem az önkormányzat, hanem „nélkülözhetetlen” magánvállalkozások számára. Ebben a helyzetben keresett meg Roszkos Károly, a 70 éves verőcei nyugdíjas, hogy történetének nyilvánosságot adva próbáljak meg segíteni. Roszkos Károly egy dossziényi okiratot is elküldött – diagnózis, műtéti zárójelentések, önkormányzati, végrehajtói levélváltások stb. – melyek lépésről lépésre alátámasztják állításait.   

A férfi 2014 júliusa óta Verőcén él. 2015 januárjában emésztési panaszokat észlelt, ezért orvoshoz fordult. A vizsgálatok gyomorszáj és nyelőcső daganatot állapítottak meg apróbb áttétekkel. A kemoterápiás kezelésekre eleinte még saját autójával ment, ám egy rendőri igazoltatásnál kiderült, hogy lejárt a jogosítványa, vezetése egyébként is bizonytalan (ezért állította meg a rendőr), a jármű forgalmija pedig napok múlva szintén érvényét veszti.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: