Kereső toggle

Erdélyi utakon indul a HISZ új programja

Cél a szülőföldön megmaradása

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az ősz gyönyörű színekbe öltöztette a fákat a Királyhágó környékén. ilyenkor a legszebb Erdély. Úton vagyunk a HISZ vezetőjével, Kovács Sándorral, aki a szervezet legújabb akcióját indítja.

Sokszor megjártuk már a történelmi Partium, Székely- és Csángóföld útjait, sőt úttalan völgyeit, hegyeit, de nem lehet betelni a szépségével. Ami mégis mindenkit, így minket is rabul ejt, az nemcsak a domborzat, hanem az itt élők nyitottsága, barátságossága, őszintesége. Ez a bizalom bizony nem terem meg errefelé sem a bokrokon, hanem meg kell érte dolgozni.

A HISZ szervezett formában 1987 óta dolgozik, és már a szeretetszolgálat indulása is egy romániai – jó értelemben vett – „csempészúttal” indult Nagyváradon, emlékszik vissza Kovács Sándor. Hozzáteszi: „Biblia, ruha, élelmiszer volt akkor a szállítmány, ami teljesen illegálisnak számított, hiszen a Ceauşescu-érában, Romániában hivatalosan jólét volt, nem volt szükség segélyszállítmányokra, Szentírásra meg végképp nem. A kalandos kezdetet még néhány, ismerkedést és az igények felmérését célzó utazás követte, de azóta rendszeresen van jelen a szervezet a régióban. Itt élő honfitársaink ismerik a Hit Gyülekezetét, és meg is keresnek bennünket a személyes problémáik orvoslására. Katasztrófák, árvizek, személyes nehézségek – rengeteg területen segítettünk. Iskolákba, közösségi terekbe tanszereket és számítógépeket, mosógépeket, valamint több mint tízezer kötetnyi szépirodalmat juttattunk ki. Az adományok pontos igényfelméréséhez és célba éréséhez saját erdélyi kapcsolatrendszert is építettünk, amelyen keresztül az elmúlt évtizedekben közel százmillió forint értékű adományt juttattunk ki Erdély szinte minden részére”.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: