hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rizikózó baloldal
Megugorja-e a 10 százalékos küszöböt az MSZP?

2018. 03. 01.
Sem a DK, sem az MSZP nem aggódik országos listája miatt az egyéni körzetek kapcsán, a szocialisták ugyanakkor továbbra is elhibázottnak tartják, hogy az összefogás nem teljeskörű.

 

Az MSZP elnöksége azt javasolja a párt országos választmányának, hogy a szocialisták közös listán induljanak a Párbeszéddel az áprilisi parlamenti választáson, tudta meg az atv.hu több forrásból.

A döntés azért fontos, mert ha tényleg így indulnak, akkor az MSZP–Párbeszéd a listákra adott szavazatok 10 százalékának megszerzésével kerülhet be a parlamentbe. Ami az MSZP „fénykorában” nem jelenthetett volna problémát, ám a decemberi átlagolt adatok, vagyis a legfontosabb 7 közvélemény-kutató cég mérései alapján kétséges: az MSZP 12, míg a Párbeszéd 1 százalékon áll, az összesített 13 százalék pedig mérési hibahatáron belül van a bejutást jelentő 10 százalékhoz képest. Ráadásul bizonyos elemzői vélemények szerint tovább rontja az MSZP – és a DK – esélyeit az egyéni körzetek egymás közti felosztása.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!