hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nagy visszatérés
Farkas Flóriánt nyilvánosan „rehabilitálta” a kormány

2017. 12. 01.
A milliárdos botrányok ellenére sem ment a lecsóba, sőt, a kormány és a Fidesz is vele kötött megállapodást. Mit tud Farkas Flórián, ami ennyire felértékeli a választáshoz közeledve?

A hétvégén együttműködési nyilatkozatot írt alá a kormány nevében Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter és Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke.

A Szolnokon megrendezett nagygyűlés egyik furcsasága az volt, hogy csak a kormánypárti média munkatársait engedték be a helyszínre tudósítani. A másik – és nagyobb – furcsaság a megállapodás ténye: a Balog Zoltán vezette minisztérium alig egy évvel ezelőtt több mint 1,5 milliárd forint támogatást vett vissza a Farkas Flóriánhoz ezer szállal kapcsolódó Országos Roma Önkormányzattól, mivel a szervezet törvénytelenül használta fel a hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatására adott pénzt.

Furcsa volt Balog miniszter Farkas Flóriánt méltató beszéde is, mivel azt mondta: az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) 25 évéből 4 év volt botránymentes, és ez Farkas Flórián elnökségéhez kötődik. Mielőtt felidéznénk a legnagyobb botrányokat Farkas 4 „botránymentes” évéből, fel kell idéznünk azt is, hogy Farkas az elmúlt 25 évben – több szakaszban – összesen 11 évig vezette az ORÖ-t (illetve elődjét, az OCÖ-t), ezek szerint tehát minimum 7 nem botránymentes év kötődik hozzá.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!