hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Salgótarjántól Sopronig

2017. 04. 05.
Március elejével országszerte lezárultak azok a rendszeres, téli krízisidőszakot érintő jótékonysági akciók, melyekkel a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) az arra leginkább rászoruló embertársainknak igyekezett könnyebbé tenni a téli hónapokat. Budapesten és országszerte is tízezreken segítettek a HISZ önkéntesei, akik a meleg étel és téli ruha mellett tűzifát, tartós élelmiszercsomagokat adtak át a nélkülöző családoknak és a hajléktalanoknak.

Évek óta nem volt ilyen kemény tél az országban – a ma már talán rendkívülinek számító időjárás a leginkább rászoruló rétegeket: az elszegényedett országrészekben élő családokat, valamint a hajléktalanokat viselte meg a legjobban. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata a rendszerváltás hajnala óta fordít kiemelt figyelmet a téli krízisidőszakra – a szolgálat önkéntesei azt mondják: hosszú évek tapasztalata, hogy ilyenkor minden segítő kézre és adományra szükség van.

„Budapesten novembertől márciusig heti minimum két alkalommal vonultunk ki állandó helyszíneinkre: a Nyugati térre és a Blaha Lujza téri aluljáróba. Emellett az aktivisták sokszor látogattak meg olyanokat is, akik más közterületeken kénytelenek élni, és több hajléktalanszállóba is vittünk segítséget” – mutatja be a HISZ hajléktalanok felé irányuló szolgálatának  téli akcióit Domahidy György.

A csoport vezetője hozzátette: a forró tea és az élelmiszerek mellett – a hívők felajánlásaiból – mindig jutott gyümölcs vagy édesség is, és rendszeresen vittek meleg téli ruhákat, takarókat azoknak, akik számára ezek a hétköznapi cikkek gyakran magát a túlélést jelentették. A csoport március első csütörtökén tartotta az utolsó osztást a téli krízisidőszakban: ahogyan máskor is, úgy ezúttal is több száz hajléktalan és nélkülöző ember, család jött el az adományosztásra.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!