hetilap

Hetek hetilap vásárlás
M1: történelmi bukás
Simicska-hiánytól szenved a Fidesz-média?

2015. 03. 19.
Médiatörténeti eseménynek indult, bakiparádék sorozata lett belőle – a közszolgálati csatornák átszervezéséből a nemzeti hírcsatornaként aposztrofált M1 jött ki legrosszabbul.

A március 15-ei indulásnak jórészt gyakornokokkal nekifutó állami tévé vágói nem ismerték az új vágóprogramot, az adásrendező 5 órával a kezdés előtt nem tudta, mi kerül majd képernyőre, az élő kapcsolásoknál pedig vagy hang nem volt, vagy rossz helyre kapcsoltak. A hétfő délutáni híradók nem készültek el időben, ezért órákon keresztül parlamenti közvetítést adtak, annak ellenére, hogy korábban bejelentették, ez a műfaj megszűnik a köztévében. Az inzertek sem sikerültek túl jól; a köztársasági elnökből Ádár János lett; az időjárás-jelentésben a hét napjai közül egy alkalommal hármat is elneveztek csütörtöknek, máskor 35 fokos kánikulát is ígértek a hétre.

Mindez végtelenül mulatságos lenne, ha nem 80 milliárd forintnyi közpénzt költenének idén a „megújult” állami televízióra. Az átállás eszközigényére költött 1,2 milliárd forint vélhetően a médiatörténelem legrosszabb befektetései között szerepel majd.

Az „új” M1-et már az indulás napján felülmúlta az ATV: a nem egé­szen 2 milliárd forintból működő csatorna a 17 órától 22 óráig tartó mű­sorsávban magasan verte a nemzeti hírtelevíziót.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!