hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Botka László receptje
Pólókapusnak is sikeres volt

2014. 05. 08.
Továbbra sem bír Botka Lászlóval és csapatával a Fidesz. Az általános vélekedés szerint a baloldal azért tudja tartani pozícióit Szegeden, mert az elbukott szoci bástyákkal ellentétben egyedül a Tisza parti városban sikerült megőrizni a párt eredeti, mozgalmi jellegét. Botka az MSZP választmányának elnökeként és polgármesterként is gyakori szereplője a helyi és országos médiának, családi és magánéletét azonban gondosan elzárja a kíváncsiskodó tekintetek elől.

Botka László véletlenül született épp’ egy Szolnok megyei településen, Tiszaföldváron 1973. február 21-én. Konkrétan az történt, hogy martfűi származású várandós édesanyjánál egy otthoni látogatása alkalmával indultak meg a fájások, és mivel a kismama nem vállalt már be egy szolnoki utat, a környék egyetlen szülőotthonával rendelkező Tiszaföldváron hozta világra az első Botka-fiút. A másodikat hat évvel később, viszonylag nyugalmasabb körülmények között.

A család Szolnokon telepedett le. A szegedi egyetemi évek alatt összeismerkedő fizika-kémia szakos középiskolai tanár szülők az akkoriban divatosnak mondható és tuti állást biztosító tanulmányi szerződéssel a zsebükben érkeztek a vegyiparáról híres Tisza-parti városba. A kiszámítható, tudatos tervezés, az átgondolt és céltudatos építkezés mindig is jellemző volt a Botka-famíliára – állítja a családot jól ismerő informátorunk. És közügyek iránti fogékonyságuk is, amit az édesanya iskolai igazgatói, majd önkormányzati képviselői szerepvállalása is tanusít, amely a polgármesteri cím és a parlamenti mandátum elnyerésével jutott zenitjére.

Közélet iránti érdeklődésük nem előzmény nélküli: anyai vonalon a II. világháború idején Erdélyből áttelepülő székely nagypapa érezte kötelességének a társadalmi szerepvállalást, míg apai ágon az iparos családból származó nagypapa volt a szocdem párt oszlopos tagja a két világháború között. Ő az, aki egy Csongrád megyei katolikus földbirtokos leányát feleségül véve tulajdonképpen egy „mini Bethlen-Peyer paktumot” hozott tető alá a házasságkötéskor.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!