hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kálmán Olga: Határozott vagyok, a munkámat tekintve elszánt
Ha vannak válaszok, akkor nem lesz túlélőshow

2013. 12. 31.
Orbán Viktorral jó beszélgetni, jól érvel – nyilatkozta a Heteknek Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője, akit egyebek mellett arról faggattunk, hogy nehéz riportalanyok-e a kormánypárti politikusok, stresszes-e a miniszterelnökkel beszélgetni, mi lehet a Fidesz kommunikációjának a titka, és hogy meglepte-e, hogy a karácsonyi szezon slágere lett a könyve, az Egyenes beszéd – Adásidőn innen és túl.

A könyved előszavából kiderül, hogy bizonytalan voltál a kötet megírása kapcsán, az ATV hírigazgatójának és a kiadó vezetőjének kellett győzködnie, hogy lenne érdeklődés az Egyenes beszéd és Kálmán Olga szakmai titkai iránt. A könyv bombasiker lett, egy hét alatt háromszori utánnyomással. Meglepett?

– Meglepett-e? Nagyon! Az a vívódás és töprengés, amit a könyv két előszavában leírtam, szóról szóra igaz. Nem gondoltam, hogy van mit írnom, van mit érdekesen írnom úgy, hogy az sok ember számára többet jelentsen annál, mint amit minden este egyébként is lát az Egyenes Beszédben. Úgy tűnik, sikerült.

A magyar médiapiacon te tudod politikai témában a legtöbb embert a képernyő elé ültetni. Lehet, hogy nem mindenki tudja, de nemcsak műsorvezető vagy, hanem szerkesztő is, azaz azt, hogy kit hívnak az Egyenes beszédbe vendégnek, azt is meghatározod. Az AGB-görbe, vagyis a televíziós nézettségmérés eredményei vagy belső intuíció alapján döntöd el, hogy kit hívsz interjúalanynak? Mitől függ, hogy mit és kit tartasz érdekesnek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!