hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nehéz időszakát éli a Jobbik
Rendőrök, ellentüntetők, japánok

2012. 09. 20.
A Jobbik mintatelepülésén újabb visszaélés miatt nyomoz a rendőrség, a szélsőjobbos veszprémi menetet civil túlerő tette sikertelenné, a párt Gyurcsány-ellenes ételosztásán pedig a japán turisták sem tudtak segíteni.

Rendőrségi vizsgálat zajlik Gyöngyöspatán, mert tanúvallomások szerint magánterületen dolgoztattak közmunkásokat. Amint arról korábban beszámoltunk, a Heves Megyei Munkaügyi Központ júniusban több mint egymillió forint visszafizetésére kötelezte a település önkormányzatát, mert a közmunkabrigád tagjait nem a szerződéses területen, hanem magánterületen dolgoztatták. Az érintettek akkor úgy nyilatkoztak, a bozótirtás a helyi vadásztársaság területén folyt, a társaság elnöke pedig a polgármester jó ismerőse.

A jobbikos Juhász Oszkár vezette településen most újabb eljárás folyik: a Hetek információi szerint két korábbi mezőőr tanúvallomásban állította, hogy márciusban is magánterületre vezényelték a közmunkásokat. Sőt, tudomásuk szerint akkor egy olyan bodzásban kellett dolgozniuk, ami Juhász Oszkár birtokában volt.

Mivel a közmunkaprogramba bekerülő dolgozók közpénzből kapnak fizetést, az általuk elvégzett munkával a köz javát kell szolgálniuk, a munkakörülményeket pedig előzetesen, szerződésben tisztázza az állam és az adott önkormányzat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!