hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A terror háza

2012. 04. 12.
A kulcsi ámokfutó nem bánta meg tettét, minden halálos döfést és vágást precízen vissza tud idézni, melyeket rokonain ejtett egy bozótvágó késsel. A 24 éves Horváth Csanád Jutas nagyszüleit, apját és bátyját mészárolta le múlt héten, és ha rajta múlik, akkor édesanyját és nővérét is megfosztja az élettől. A holttestek egy részét lefejezte, a többit szinte szétkaszabolta. A lapunk által megkérdezett közeli ismerősök egybehangzóan állítják, hogy a kulcsi családi tragédia előre borítékolható volt, és annak első számú felelőse szerintük Horváth Ferenc, a szélsőségesen antiszemita családfő, aki pszichoterrorjával megnyomorította rokonait.

Az értelmiségi család Budapestről költözött a Fejér megyei Kulcsra még a nyolcvanas évek derekán, abban a kiáramlási hullámban, amikor sokan kerestek élhető és olcsó zöldövezetet közel a fővároshoz. A családfő, Horváth Ferenc egyke volt, szülei - ismerőseik elmondása szerint - „nagyon intelligens, kulturált, aranyos emberek", édesapja doktori fokozattal rendelkező egyetemi tanár volt, aki sokat publikált, és tankönyvet is írt. Úgy tudni, a kulcsi ingatlant a szülők segítségével tudták megvásárolni, ám a telken álló kalyibaszerű hétvégi házba csak a fiatalok költöztek be a nemrég született Renátával. A kislány nagyszülei csak jóval később mentek utánuk Budapestről, a környék addigra felépült leghatalmasabb családi házába, amely még alig élhető, félkész állapotban volt. Ferenc ügyvédnek készült, de nem tudta elvégezni az egyetemet, a jog iránti érdeklődése azonban a későbbiekben is megmaradt.

Felesége, Horváthné Manyika egyik korábbi barátnője elmondta a Heteknek, hogy a nagyvárosokból beköltöző fiatalabb családok felforgatták az álmos falu életét: baráti kört és családcentrikus csoportokat alapítottak, melyek életében „a Feri aktívan részt vett", családja többi tagját azonban soha semmilyen rendezvényre nem vitte magával.

Környezetében ekkor még csak múló rosszullétnek gondolták, hogy a nagydarab, csaknem másfél mázsás férfi folyamatosan zavaros gondolatokkal, a magyarok isteni kiválasztottságáról szóló történetekkel traktálja őket. Bevallása szerint azért választotta Kulcsot letelepedése helyszínéül, mert ez az egyik legősibb magyar település, a letűnt aranykor bölcsője, ráadásul része a Szent András-törésvonalnak. Mindebből a meggyőződését hatalmas vehemenciával, lehengerlő stílusban képviselő férfi a szélsőjobboldali portálokról jól ismert bonyolult és illogikus filozófiai rendszert alakított ki. Nem véletlenül nevezte el legkisebb fiát (későbbi gyilkosát) Csanád Jutasnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!