hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2011. 02. 18.
Módosítják a médiatörvénytKét héten belül a parlament elé kerülhet a médiatörvény módosítása, miután a magyar kormány és az Európai Bizottság megállapodott a jogszabály változtatásában. A módosítások a kiegyensúlyozottságot, a származási ország elvét, a lekérhető szolgáltatások és sajtótermékek regisztrációját, valamint a csoportok megsértésével kapcsolatos paragrafusokat érintik.

Bíróság elé áll Képíró
Háborús bűntett elkövetése miatt vádat emelt Képíró Sándor volt csendőr százados ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A vádirat lényege szerint a 97 éves Képíró 1942. január 21. és 23. között Újvidéken részt vett több mint ezer zsidó, roma és szerb civil megölésében. Képíró Sándor neve szerepel a legkeresettebb náci háborús bűnösök aktuális listáján, amelyet a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ állított össze. Perét soron kívül tárgyalják.

Szájer a melegfelvonulásról
A KDNP szerint a budapestiek büszkék lehetnek a rendőr­ségre, amely nem engedélyezte a nyárra tervezett melegfelvonulást. A hatósági indoklás szerint a menet el­lehetet­le- nítené a térség közlekedését. Szájer József, a Fidesz EP-képviselője ugyanakkor kritizálta a döntést. Blogjában „öngólként” aposztrofálta a döntést, mondván, hogy az a médiatörvény után újabb ürügyül szolgálhat a balliberális bírálatokhoz.

A Deutsche Telekom nem jön
A Deutsche Telekom úgy döntött, új szolgáltató központját nem Magyarországon, hanem Szlovákiában hozza létre. Azt, hogy a Magyarországon kivetett telekommunikációs különadó milyen szerepet játszott a döntésben, egyelőre nem tudni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!