Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Módosítják a médiatörvényt
Két héten belül a parlament elé kerülhet a médiatörvény módosítása, miután a magyar kormány és az Európai Bizottság megállapodott a jogszabály változtatásában. A módosítások a kiegyensúlyozottságot, a származási ország elvét, a lekérhető szolgáltatások és sajtótermékek regisztrációját, valamint a csoportok megsértésével kapcsolatos paragrafusokat érintik.

Bíróság elé áll Képíró
Háborús bűntett elkövetése miatt vádat emelt Képíró Sándor volt csendőr százados ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A vádirat lényege szerint a 97 éves Képíró 1942. január 21. és 23. között Újvidéken részt vett több mint ezer zsidó, roma és szerb civil megölésében. Képíró Sándor neve szerepel a legkeresettebb náci háborús bűnösök aktuális listáján, amelyet a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ állított össze. Perét soron kívül tárgyalják.

Szájer a melegfelvonulásról
A KDNP szerint a budapestiek büszkék lehetnek a rendőrségre, amely nem engedélyezte a nyárra tervezett melegfelvonulást. A hatósági indoklás szerint a menet ellehetetle- nítené a térség közlekedését. Szájer József, a Fidesz EP-képviselője ugyanakkor kritizálta a döntést. Blogjában „öngólként” aposztrofálta a döntést, mondván, hogy az a médiatörvény után újabb ürügyül szolgálhat a balliberális bírálatokhoz.

A Deutsche Telekom nem jön
A Deutsche Telekom úgy döntött, új szolgáltató központját nem Magyarországon, hanem Szlovákiában hozza létre. Azt, hogy a Magyarországon kivetett telekommunikációs különadó milyen szerepet játszott a döntésben, egyelőre nem tudni.

New York-i sikerdíj miatt nyomoznak
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el a Legfőbb Ügyészség
a Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkár és Faller Jenő szakállamtitkár által aláírt, 50 százalékos sikerdíjazásról szóló megállapodás kapcsán. A kontraktus Magyarország New York-i főkonzulátusa és a magyar ENSZ-misszió nem diplomáciai létesítményei után fizetendő 121 millió dollárnyi helyi járulék lealkudására köttetett az H. Elliott Greene & Associates irodával. Az iroda 44 millió dollárt követel per útján, noha 80 millió dollárt elengedett már az amerikai hatóság, és a megállapodás után néhány nappal Hillary Clinton külügyminiszter bejelentette, hogy törölnék a tartozást.

Olvasson tovább: