Kereső toggle

„A plébános is ott táncolt a hölgyekkel”

Mondja Pölöskei József, Réde első embere

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nem gondolta úgy, hogy a sztriptízshow-ban való szereplése nem helyénvaló, vagy akár vissza is üthet a választási kampányban?

- Az eset augusztus elején, a 11. Strike and Bike motoros találkozón történt Rédén, ami egy nagyszabású nemzetközi rendezvény. Ezúttal is motoros felvonulással kezdődött, amit én vezettem. Este a hagyományoknak megfelelően szépségversenyre is sor került, a négytagú zsűriben én és az országgyűlési képviselő asszonyunk is részt vett. Éjfél utánra volt meghirdetve a sztriptíz. A főszervező még kilenc óra tájban megkérdezett, hogy vállalnám-e a részvételt, mert a hölgy csak akkor hajlandó felmenni a színpadra, ha egy megbízható személy megy föl mellé, aki azt csinálja, amit ő akar, ugyanis a produkciónak az általa meghatározott koreográfia mentén kell zajlania. Biztonsági okokból mondtam igent, hogy botránymentesen menjen le a neves rendezvény. Azóta nem is találkoztam a hölggyel. Hangsúlyoznám, hogy amikor a hölgy befejezte a produkcióját, azaz meztelen volt, akkor én már lementem a színpadról, de ezt a hírtévés videón nem látni.

Nem volt más megbízható ember a környéken magán kívül?

- Én ezt nem tudom, engem kértek fel egyedül.

Másképp kérdezem: legközelebb is belemenne hasonló helyzetbe?

- Legközelebb ilyen helyzetbe azért nem megyek bele, megmondom őszintén, mert a média mindenre képes.

Református presbiterként sem lát kivetnivalót abban, hogy részt vegyen egy ilyen „művészi produkcióban"?

- Nézze, a találkozókon a katolikus plébános is megszenteli a motorokat, utána maga is bőrnadrágban ül motorra, és úgy vezeti a többieket. Azután az est fénypontján ő is ugyanúgy táncol a motoros hölgyekkel, szépségkirálynőkkel, mint a többi normális ember. Volt, hogy a motoros találkozón adott össze ifjú párokat is. Nekem semmi kifogásom ellene.

A plébános úr baráti alapon a sztriptízshow-t is végignézte?

- Ezt nem tudom, több százan voltunk ott.

A református egyháztól vagy a szocialistáktól sem kapott visszajelzést a botrány miatt?

- Nézze, én elég fontos ügyek miatt több egyházi emberrel is folyamatosan kapcsolatban állok, de ez az eset szóba sem jött. Ne haragudjon, de még nem tetszett látni papot berúgva?

Azért mégiscsak fontos, hogy adjunk a látszatra, nem?

- Nem értem a dolgot, a mazsoretteknek is, vagy a néptáncosoknak is megvan a maguk koreográfiája, vagy ott van a Keleti Andrea és a Csonka András, amikor ők egymással táncolnak, az nem sokban különbözik a mi produkciónktól.

Szóval egy keresztény egyház prominens tagjaként, polgármesterként, férjként, családapaként nem érzi helytelennek ezt a szereplést?

- Nem értem, hogy miért nem inkább a katolikus pedofilbotrányokról írnak a lapok? A feleségemnek semmi problémája nem volt ezzel, inkább az bántotta, hogy a média ennyit foglalkozott velem.

Olvasson tovább: