Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Provident-ügy
A büntető törvénykönyv uzsorára vonatkozó részének szigorítását kezdeményezi kormánypárti képviselőkkel együtt Karsai József. A politikus az Antiprovident akciócsoport rendezvényén elmondta, a változás után az uzsora bűntett nem függene attól, hogy intézményesített vagy illegális keretek között adják ki.

A végén megállapodnak
A héten közeledtek az álláspontok a BKV-bértárgyaláson, miután a munkáltató egy százalékkal megemelte ajánlatát, és a szakszervezetek is engedtek egy százalékot követeléseikből.

Nem kell a lap
Marketingszakemberek szerint idén a vállalatok marketingbüdzséjének alapos megkurtítása miatt jelentős bevételektől eshet el a nyomtatott sajtó. A szakértők szerint a reklámtorta idén akár 30-40 milliárddal is szűkülhet.

Minisztert szeretnének a romák
Kormányzati szintre emelnék roma szervezetek a magyarországi cigányság ügyeit, ezért Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz írt levelükben többek között azt kérik: nevezzen ki egy roma ügyekért felelős tárca nélküli minisztert.

Könnyen felejtenek
Tanúként hallgatták meg a folytatódó perben többek közt azt a rendőrt, akinél E. Zsanett feljelentést tett erőszakos közösülés miatt, és ő úgy emlékezett: a lány története élményszerű volt. Más tanúk viszont arra hivatkoztak, két év távlatából már nem tudnak felidézni minden részletet.

Titkos társaságok
Egyértelmű szabályokat szeretne az emberek internetes tevékenységének titkos hatósági megfigyeléséről Jóri András adatvédelmi biztos, aki ezen kívül elvenné az igazságügyi és rendészeti miniszter jogát, hogy ő is engedélyezzen különféle titkos megfigyeléseket. Jóri a bírói karra bízná az engedélyezést.

Olvasson tovább: