Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Könnygáz nélkül
„Az a direkt politikai támogatás, amely az elmúlt években többé-kevésbé mindig jelen volt a Fidesz részéről a szélsőséges szervezetek esetében, ebben az évben úgy tűnik, hogy eléggé visszafogott” – fejtette ki Szilvásy György titokminiszter, miért is lesz idén békés a március 15-ei ünnep.

Szekeres kiszállt
Nem indul az MSZP elnöki posztjáért Szekeres Imre honvédelmi miniszter a párt tisztújító kongresszusán. Fontos, hogy a szocialista párt és a kormány „minél nagyobb egységet mutasson fel” – indokolta döntését a politikus.

Nyitás Nyugatra

Megújult és bővült az APEH idegen nyelvű honlapja, most már az angol mellett német és francia nyelven is elérhetőek az információk, szolgáltatások, közöttük az adóhatóság „feketelistái” is.

A híd messze van

Életveszélyessé vált, ezért bizonytalan időre teljes szélességében lezárták a vásárosnaményi Tisza-hidat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban szerda délután észlelték, hogy megrepedt a 41-es főút Tisza-hídjának egyik fő tartóeleme.

Van-e 100 ezer?

Az SZDSZ Budapesten a júniusi európai parlamenti választáson 15 százalékos támogatottságra, százezer szavazatra számít, szemben a 2004-es 90 ezer szavazattal, 13 százalékkal – jelentette ki Boruzs András, a párt budapesti elnöke.

Hiba a feladónál

A kormány 13 kiemelt projekt korábban megítélt uniós támogatását vonta vissza, mintegy 30 milliárd forint értékben. Végleg törölték a projektek közül például a budai Vár felújítását. Az ok: a projektgazdák nem tudták elindítani a tervezett beruházásokat, vagy az eredetileg vállaltnál jóval magasabb áron valósították volna meg azt.

Olvasson tovább: