Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Várszegi: az egyházmegsínyli a válságot
Az egyház nem sodródhat a politika hullámveréseivel, az általa közvetített evangéliumnak az egész társadalom számára szóló üzenete van – nyilatkozta Várszegi Asztrik, a tisztségében megerősített pannonhalmi főapát. Szerinte az egyház nem tudta hatékonyan megszólítani a híveket a „kommunizmus rabsága után”. Hangsúlyozta: a gazdasági válság miatt az egyházak az átlagosnál is nehezebb helyzetben vannak, mert csak az állam és a hívek támogatására számíthatnak.

45 ezer Suzuki Swiftet hívtak vissza
Az összes Magyarországon gyártott új Suzuki Swiftet visszahívják a szervizek csomagtartó belső borításának rozsdásodása miatt, és az ezzel kapcsolatos világítási problémák javítására. Az akció 45 ezer autót érint.

Tragédia a csepeli szennyvíztisztítónál
A csepeli szennyvíztisztító ideiglenes műszigetét építő alvállalkozó cég egyik vezetője meghalt, amikor helikopterük
a Dunába zuhant. A járműről a vállalat saját munkáját fényképezték. A fotós és a helikoptervezető túlélte a balesetet.

A netezők 40 százaléka küldött erotikus fotókat
A magyar internetezők egyre rámenősebben flörtölnek a neten a Windows Live Messenger lehetőségeinek köszönhetően – derül ki egy Valentin-napi közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek 21 százaléka már kipróbálta az online erotikát, több mint egynegyedük vett részt pikáns videobeszélgetésben a webkamera segítségével, és 40 százalékuk oszt meg erotikus fotókat ismerőseivel.

A kormány átvállalja a törlesztőrészleteket
Maximum két évre a lakáshitelek törlesztésének egy részét átvállalja az állam azoktól, akik önhibájukon kívül elvesztették állásukat. Azok kérhetik a csökkentett törlesztőrészletet, akik 2008. szeptember 30-a után vesztették el állásukat, és bizonyíthatóan önhibájukon kívül lettek munkanélküliek.

Olvasson tovább: