hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Cím nélkül

2005. 09. 06.
Hazánkat is veszélyezteti a madárinfluenza az ENSZ szerint. A világszervezet attól tart, hogy a vírus a Kaszpi-tengeren és a balti államokon keresztül elérheti Közép-Európát is. Miután a betegség egy változata már Szibériában is felbukkant, a vízimadarakkal onnan Délkelet-Európa irányába terjedhet tovább – figyelmeztetett az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete. Joseph Domenech, a FAO állategészségügyi részlegének vezetője sajtónyilatkozatban adott hangot aggodalmának: szerinte azoknak a szegény országoknak, amelyekben az Ázsiából érkező költöző madarak az Észak-Európából érkezőkkel egybegyűlnek, nincsenek meg az eszközei arra, hogy azonosítsák a vírust, és felvegyék a harcot egy robbanásszer? madárinfluenza-járvánnyal. A térségünket is veszélyeztető, eddig több tucat ember haláláért felelős H5N1 vírustörzs rendkívül gyorsan fertőz a madarak között, de emberről emberre normális körülmények között nem terjed. Pusztító világkörüli útjára Hongkongból indult, ám hamarosan – Thaiföldtől Dél-Koreáig – számos országban felbukkant. (MTI - Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!