hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az best of panel

2004. 07. 19.
Egy munkás védőfelszerelést vesz fel, mielőtt bemutatja az azbesztmentesítés folyamatát egy budafoki panelházban. Az eljárás során speciális anyaggal vonják be a szórt azbesztet, elszigetelve ezzel a környezettől. Magyarországon az idén kezdődik el a tíz évre tervezett azbesztmentesítési program. Iván János, a budafoki önkormányzat alpolgármestere lapunknak elmondta, hogy kerületük már tavaly jelentős összegeket különített el a panelházak azbesztmentesítésére, illetve az idén egy uniós pályázatot is benyújtottak a program megvalósítására. Bár az azbeszt rákkeltő hatása már több mint hatvan esztendeje ismert, hazánkban még a hetvenes években is használta az építőipar szigetelésre. Súlyosan egészségkárosító hatását felismerve Nyugat-Európában 1981-től megszüntették alkalmazását, és megkezdték a mentesítést.  Vizsgálatok bizonyították, hogy Magyarországon több lakótelepen (Győrben, Budapesten és Tatabányán) a 24-30 éve beépített, napjainkban porladó azbeszt koncentrációja meghaladja az egészségügyi határértéket. Az azbeszt problémája Magyarországon a jelenlegi adatok szerint mintegy húszezer lakást érint. (MTI–Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!