hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kitagadhatják a holocaust tagadásáért

1998. 08. 29.
A MUOSZ vezető testülete vizsgálatot kezdeményez Bencsik Gábor újságíró szervezeti tagságának esetleges megszüntetésére a holocaust történelmi tényét vitató videokazetták árusításában való részvétele miatt – közölte Wisinger István elnök szerdán, a testület ülése után. Bencsik Gábor ugyanis olyan videoműsor árusításában vett részt, amely tagadja, hogy a holocaust a történelmi tények által bizonyított formában történt meg. Bencsik, miután nyilvánosságra került, hogy mit tett, lemondott a MUOSZ elnökségében betöltött tagságáról. A MUOSZ vezető testülete tudomásul vette a lemondást, melyet ugyanakkor nem tart elégségesnek ahhoz, hogy az ügyet lezártnak tekintse. A testület felkéri a tőle független Etikai Bizottságot, hogy foglaljon állást az ügyben, vizsgálja meg, fenntartható-e Bencsik tagsága a szervezetben. Bencsik Gábor a nyilvánosság előtt (többek között a Napkelte cím? televíziós műsorban) elismerte, hogy a kazetta terjesztésével hibát követett el, bocsánatot kért, de nem tart indokoltnak további "szankciókat", mivel nem tudott arról, mit árusít. (MTI–Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!